Noi modalități de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor de conducere Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3470 Vizualizări

Noi modalități de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor de conducere

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş informează cetăţenii cu privire la noile modalităţi de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor și a permiselor de conducere, introduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2016, privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
Potrivit prevederilor O.U.G. 41/2016, plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar.
Plata se poate face on-line în sistem internet banking, dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul deschis pe numele Instituției Prefectului – Judeţul Mureş.
Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului – Judeţul Mureş, pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații: CNP-ul și numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal și denumirea Instituției Prefectului unde va fi depusă cererea de eliberare a pașaportului, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau a altor documente, după caz, suma și tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata.

Pentru achitarea contravalorii paşaportului electronic şi temporar şi a taxei pentru serviciul public prestat (taxa consulară), datele necesare sunt următoarele:
Beneficiar: Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş
Cont: RO 43 TREZ 476 50 26 02 X 016277
Disponibil din sume colectate reprezentând taxe de paşaport conform art. 15^1 din Legea nr. 248/2005”
Banca: Trezoreria Municipiului Târgu-Mureş
Cod fiscal: 4322343

Pentru plata taxelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare permanentă, de probă, temporare şi provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare, precum şi contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere, datele necesare sunt următoarele:
Beneficiar: Instituţia Prefectului – Judetul Mureş
Cont: RO 26 TREZ 476 50 26 01 X 016276
„Disponibil din sume colectate conform art.111 alin(1) din OUG nr. 195/2002”
Banca: Trezoreria municipiului Târgu-Mureş
Cod fiscal: 4322343
Plata în numerar se poate face, pentru pașapoarte, la casieria Trezoreriei Târgu-Mureş (strada Gheorghe Doja, nr. 1-3), la casieria Instituției Prefectului – Judeţul Mureş (Piaţa Victoriei, nr. 1 Târgu-Mureş, cu intrare din strada Primăriei nr. 1) şi la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (strada Călăraşilor, nr. 26-28, Târgu-Mureş), pentru documentele emise de acestea, precum și prin mandat poștal.
Menționăm că plata în numerar a acestor taxe nu se mai face prin casieriile CEC Bank.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE