Home / Sanatate / Actualități din domeniul nutriției sănătoase, prezentate la Târgu-Mureș

Actualități din domeniul nutriției sănătoase, prezentate la Târgu-Mureș

Asociația Română de Nutriție și Dietetică (AroND), în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, organizează, în perioada 4-5 noiembrie, la Hotelul President din Târgu-Mureș, a treia conferință de nutriție și dietetică cu participare internațională „Inserția dieteticianului în sistemul de sănătate – de la nivel european, la cel național”.

Potrivit organizatorilor, este vorba despre două conferințe în domeniul nutriției și dieteticii care vor avea loc la începutul lunii noiembrie, prima vizând „Inserția dieteticianului în sistemul de sănătate – de la nivel european, la cel național”, care se va desfășura în zilele de 4 și 5 noiembrie,iar cea de-a doua va avea drept obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor de nutriție oferite sportivilor, și anume a doua ediție a Conferinței de Nutriție Sportivă, care se va desfășura în zilele de 2 și 3 noiembrie. „Plecând de la cererea în continuă creștere a comunității noastre pentru informații de valoare din domeniul nutriției și dieteticii și a sfaturilor practice de susținere a stării de sănătate în ciclul de viață, am introdus deja în tradiție organizarea anuală a unei conferințe pe tema alimentației umane. Se va discuta despre: rolul dieteticii în terapia clinică, promovarea terapiei dietetice alternative, actualități din domeniul nutriției sănătoase și a terapiei nutriționale în diverse patologii, inserția dieteticianului în sistemul de sănătate, aplicabilitatea normelor privind Legea Dieteticianului, modele internaționale și europene de definire a rolului dieteticianului într-un sistem de sănătate, susținerea randamentui sportiv prin nutriție și dietele și suplimentele alimentare recomandatate în diverse ramuri sportive”, au precizat organizatorii manifestării.

Lectori din țară și din străinătate
Susținerea prezentărilor și atelierelor de lucru va fi asigurată prin participarea a aproximativ trei lectori din străinătate, cinci lectori de la alte universități și centre de specialitate din țară și cinci lectori din partea Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, fiind estimat un număr de aproximativ 400 de participanți. Participanții vor fi medici de familie, medici specialiști, dieteticieni, antrenori de sport, profesori, biologi, chimisti, studenți de la specializările medicale, Educație fizică și Sport, Balneofiziokinetoterapie și Nutriție și Dietetică. Aceaste manifestari vor avea drept obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor și aplicațiilor practice comunitare ale nutriționiștilor și dieteticienilor din țară, alături de alte profesii și specializări medicale, din prisma domeniului preventiv și/sau terapeutic al nutriției și dietei sănătoase care susțin starea de sănătate populațională, completate de actualizarea rețelei de dieteticieni și a inserției lor profesionale în sistemul de sănătate românesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Proiect pentru prevenirea sarcinilor în rândul minorelor

Proiectul „Alege pentru viitorul tău”, pentru prevenirea sarcinilor în rândul minorelor, în comunităţile vulnerabile, a …