Home / Invatamant / „Rețeta” elevei din Mureș care a obținut 10 pe linie la Evaluarea Națională

„Rețeta” elevei din Mureș care a obținut 10 pe linie la Evaluarea Națională

Eleva Tereza Emilia Oprea, de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș, se numără printre cei patru elevi care au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională 2016. Este pasionată de muzică, cântă la chitară, îi place să citească, iar în viitor își dorește să studieze inteligența artificială.

Tereza Oprea a mărturisit că în spatele acestui rezultat remarcabil stă munca din ultimii patru ani și un antrenament de la care nu s-a abătut niciodată. Eleva este pasionată de cărți, muzică, de natură și de olimpiade, dovada fiind calificarea ei la trei olimpiade naționale. Deși își propune să urmeze cursurile unei universități de prestigiu de peste hotare, avându-l ca model pe fratele său, Tereza a mărturisit că își dorește să se întoarcă în țară după finalizarea studiilor. „Nu am ajuns la acest rezultat printr-o „rețetă” magică. Se datorează muncii constante din ultimii 4 ani. Chiar și intuiția are nevoie de antrenament perpetuu. În ceea ce privește liceul, încă oscilez între „Papiu” și „Unirea”, profilul matematică-informatică. Aș dori să le mulțumesc profesorilor ce mi-au ghidat pasii în anii de gimnaziu pentru toate cunoștințele pe care mi le-au transmis. Pentru viitor, idealul meu este să lucrez în cercetare în domenii precum zoologie, arheologie, astronomie sau inteligență artificială. Îmi doresc să îmi aleg o meserie ce îmi va permite să călătoresc mult”, a povestit Tereza Oprea.
Tereza vorbește și gândește ca un om matur. Știe deja ce vrea să facă în viitor și susține că vrea să-și trăiască viața dincolo de limitele cotidianului. Ea le recomandă colegilor săi mai mici care vor trece prin același examen să fie perseverenți și să muncească mult, iar astfel rezultatele bune nu vor întârzia să apară. „Vreau să îmi duc viața dincolo de limitele cotidianului și am un exemplu în familie prin fratele meu care a studiat inteligența artificială la Oxford. Scopul inteligenței artificiale este de a înțelege și de a simula procesul uman de luare a deciziilor inteligente sub influența factorilor externi. Un exemplu care mi se pare foarte interesant: crearea de modele matematice pentru procesul uman de învățare. O aplicație concretă ar fi un braț robotic care învață să întoarcă clătite. Materiile mele preferate sunt matematica, informatica, chimia, biologia și geografia”, a afirmat Tereza Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Veste proastă despre Ladislau Bölöni!

Antrenorul mureșean Ladislau Bölöni a fost concediat de la echipa sa de club, Panathinaikos Atena, …