Final de stagiune la Teatrul Național. Peste 25.000 de iubitori de teatru la spectacole Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 316 Vizualizări

Final de stagiune la Teatrul Național. Peste 25.000 de iubitori de teatru la spectacole

Peste 25.000 de spectatori au trecut pragul Teatrului Național Târgu-Mureș pentru a vedea cele 136 de spectacole susținute de actorii Companiei Liviu Rebreanu în stagiunea 2015-2016.

Potrivit reprezentanților Teatrului Național, în această stagiune, Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național a ieșit la public cu nu mai puțin de 9 premiere dintre care 3 la Sala Mare („Vivaldi și Anotimpurile”, „Visul unei nopți de vară”, „O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie”), 2 la Sala Mică („Soț de vânzare”, „Trei surori”) 2 la Sala Parking („Romo Sapiens”, „M de la Iepure”). Acestora li s-au adăugat producțiile Trupei Guga Junior – „WANT, Să zicem DA!” și „Oi sau SupererOi”. Iar în cadrul proiectului Fabulamundi. Playwriting Europe a avut loc spectacolul-lectură Principiul lui Arhimede, în prezența autorului Josep Maria Miró.
Spectacolele Companiei Liviu Rebreanu au participat în această stagiune la 10 festivaluri importante („Double Bind” la Colocviul Teatrelor Minorităţilor Naţionale din Gheorgheni, ASTRA FILM FESTIVAL Sibiu și „draMA – Festival de Teatru Contemporan” din Odorheiu Secuiesc, „Dinte pentru dinte” la Festivalul Internațional de Teatru Povești de la Alba Iulia și la Festivalul Național de Teatru, „Vivaldi și Anotimpurile” la Festivalul de Teatru Clasic de la Arad și la BITEI Chișinău, „Steaua fără nume” la festCO 2016, „WANT” la Festivalul de Teatru Școlar de la Toplița).
În afara participărilor în festivaluri, spectacolele Companiei Liviu Rebreanu au fost văzute de spectatori de teatru din Berlin („Romo Sapiens” – premiera internațională), Cluj Napoca („Double Bind”), București („În trafic”), Reghin, Toplița („Soț de vânzare”). În total, numărul spectatorilor care au participat la reprezentațiile Companiei Liviu Rebreanu în afara municipiului Târgu-Mureș a fost de aproximativ 4.250.
Palmaresul Companiei Liviu Rebreanu s-a îmbogățit în această stagiune prin nominalizarea lui Andu Dumitrescu la Gala Premiilor UNITER 2016 pentru scenografia spectacolului „Visul unei nopți de vară” dar, mai ales, prin Premiul pentru cea mai bună regie primit de Erwin Șimșensohn în cadrul festCO 2016 pentru regia spectacolului Steaua fără nume!
După o scurtă pauză, Compania Liviu Rebreanu deschide noua stagiune cu premiera spectacolului „Femei în pragul unei crize de nervi”, în regia lui Răzvan Mazilu. Totodată, Teatrul Național Târgu-Mureș va fi prezent și anul acesta la festivalurile: FNT (București), FEST FDR (Timișoara) și Festivalul de Umor (Vaslui).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE