Home / Eveniment / Legea care le permite târgumureşenilor să iasă în pensie anticipată cu 2 ani mai repede, promulgată

Legea care le permite târgumureşenilor să iasă în pensie anticipată cu 2 ani mai repede, promulgată

Distribuie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 11 iulie, legea care le oferă posibilitatea locuitorilor din Târgu-Mureș, dar și din localitățile situate pe o rază de opt kilometri în jurul orașului să se pensioneze anticipat cu 2 ani fără penalizare.

Proiectul de lege a fost iniţiat de președintele PSD Mureș, deputatul Vasile Gliga, și preluat de parlamentarii PSD de Mureş. Proiectul modifică art. 65 alin (5) din Legea 263 din 2010 – Legea Pensiilor completând lista localităţilor care beneficiază de această prevedere, privind pensionarea anticipată fără penalizare, cu Târgu-Mureşul. Astfel, art. 65 alin 5 va prevede următoarele: „Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna şi Târgu-Mureş, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).” „Este o lege care vine ca o măsură reparatorie firească pentru toți mureșenii care au suferit din cauza poluării de la Combinatul Azomureș”, declara, în urmă cu o lună, preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga.
florin buicu stanga„Promulgarea de către președinte a legii oferă posibilitatea locuitorilor din Târgu-Mureș, dar și din localitățile situate pe o rază de opt kilometri în jurul orașului să se pensioneze anticipat cu 2 ani fără penalități. Inițiativa, promovată de parlamentarii PSD de Mureș, Vasile Gliga, Alexandru Petru Fratean și conf. univ. dr. Florin Buicu, parlamentari ce au găsit susținere în rândul majorității parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, demonstrează că munca în echipă, pentru binele comunității poate aduce beneficii comunităților reprezentate. Cei care au locuit timp de 30 de ani pe o rază de opt kilometri în jurul Combinatului Azomureș, deci și din localitățile limitrofe, sunt beneficiarii acestei legi, indiferent de activitatea desfășurată”, a declarat deputatul PSD de Mureș conf. univ. dr. Florin Buicu.

fratean-660x529.jpg

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.