Share

Home / Invatamant / Aproape 400 de contestații au fost depuse la Limba Română

Aproape 400 de contestații au fost depuse la Limba Română

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a informat miercuri, 13 iulie, că 388 din cele 1.200 de contestaţii depuse în urma afişării rezultatelor examenului de Bacalaureat din judeţul Mureş au fost la Limba Română, 200 la Matematică și 210 la Istorie, potrivit AGERPRES. Lucrările pe baza cărora au fost depuse contestaţii au fost trimise la Centrul regional de corectare din judeţul Harghita, iar rezultatele finale se vor afişa în data de 16 iulie.
Înaintea depunerii contestaţiilor, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat din judeţul Mureş este de 61,77%, sub media naţională de 66%, cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul „Bolyai Farcas” din Târgu- Mureş, iar singura medie de 10 a fost obţinută de un elev al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş.
Conform sursei citate, cel mai mare procent de promovare a obţinut Liceul „Bolyai Farcas”, cu 98,11%, urmat de Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, cu 97,41%, Colegiul Naţional „Unirea”, cu 97,13%, iar la polul opus de află Liceul Tehnologic „Aurel Persu” şi Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, ambele din Târgu-Mureş, unde niciun elev nu a promovat examenul. Rezultate slabe au obţinut Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu”, cu 2,38%, Liceul Tehnologic Dumbrăvioara, cu 6,67% şi Liceul Tehnologic numărul 1 din Sighişoara, cu 9,09%. Din cei peste 137.000 de elevi care s-au înscris la această sesiune de Bacalaureat în judeţul Mureş, peste 86.000 au obţinut medii peste 6 şi peste 51.000 de elevi au obţinut medii sub 6.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bani pentru dotarea cabinetelor medicale şi de medicină dentară şcolare din Sighişoara

Consilierii locali ai municipiului Sighişoara au aprobat, recent, cu unanimitate de voturi, alocarea sumei de …

Share
Share