Ciprian Florea, 10 pe linie la Evaluarea Națională 2016 și medaliat cu aur la Olimpiadele Naționale de Matematică Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1582 Vizualizări

Ciprian Florea, 10 pe linie la Evaluarea Națională 2016 și medaliat cu aur la Olimpiadele Naționale de Matematică

Ciprian Florea, de la Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, este cel de-al patrulea elev din județul Mureș care a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională 2016. Pasionat de matematică și medaliat cu aur la Olimpiadele Naționale de Matematică, Ciprian a mărturisit că rezultatul obținut la Evaluarea Națională vine ca o încununare a muncii din cei patru ani de gimnaziu, însă a recunoscut că nu a neglijat nici partea de relaxare, afirmând că îi place să cânte la chitară și la orgă.

Ciprian Florea a precizat că în următorii ani se va axa pe disciplina matematică, astfel că va continua la profilul matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”. Ciprian își dorește să obțină rezultate cât mai bune la Olimpiadele de Matematică și în același timp își propune să pună bazele unei cariere în domeniul matematicii. „Acest rezultat vine ca o încununare a muncii din toți cei patru ani de gimnaziu, în care m-am pregătit foarte serios, în special la limba română și la matematică. Pasiunea mea cea mai mare rămâne matematica, unde am obținut, în clasele V și VII, medalii de aur la Olimpiadele Naționale de Matematică, iar în anul 2015 am obținut locul 4 la nivel național la aceeași olimpiadă. Am ales să continui la profilul matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, unde voi încerca să confirm cu rezultate cât mai bune la Olimpiada de Matematică”, a menționat Ciprian Florea.

Ciprian Florea are și o latură artistică. Cântă la chitară și orgă, iar recent a absolvit și curs de trei ani la Secția Orgă Electronică din cadrul Școlii Populare de Artă. El le-a transmis colegilor săi mai mici să învețe constant în anii de școală și să participe la cât mai multe concursuri școlare pentru a se obișnui cu atmosfera de examen. În același timp, Ciprian le-a sugerat să nu neglijeze partea de relaxare și de pregătire psihică dinaintea fiecărui examen. „În paralel, pot spune că îmi place să cânt la chitară și la orgă. Am absolvit și Școala Populară de Artă, un curs de trei ani la Secția Orgă Electronică. Îmi place să citesc, dar și să mă joc pe calculator. În viitor, voi alege cel mai probabil un domeniu în care matematica îmi va fi de folos. Muzica este o pasiune care mă ajută să mă dezvolt și să mă relaxez. Un sfat pentru colegii mai mici: să învețe constant de-a lungul anilor de școală, să participe la cât mai multe concursuri pentru a se obișnui cu atmosfera de examen, dar să nu neglijeze partea de relaxare și de pregătire psihică dinaintea fiecărui examen”, a transmis Ciprian Florea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE