Home / Business / Finanțări pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale și pentru comercializarea produselor de piață

Finanțări pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale și pentru comercializarea produselor de piață

Distribuie

Șeful Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) Târgu-Mureş, Torok Csaba, a anunțat marți, 12 iulie, într-o conferință de presă, lansarea a două programe multianuale cu finanțare nerambursabilă: programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă și programul naţional pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii. Înscrierile au început marți, 12 iulie, iar dosarele pot fi depuse online în zece zile.

Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață are ca scop sprijinirea operatorilor economici, societăți și societăți cooperative, prin facilitarea accesului la finanțare, în scopul îmbunătățirii performanțelor economice și tehnice ale acestora, urmărind adaptarea la cerințele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creșterea nivelului de competitivitate, crearea și menținerea locurilor de muncă, sporirea protecției consumatorilor și securității alimentare. Schema de minimis urmărește întărirea capacității operatorilor economici de promovare a produselor și serviciilor de piață, dar și dezvoltarea și modernizarea activității comercianților și prestatorilor de servicii de piață. Bugetul alocat pentru acest program este de 21 milioane de lei, iar fiecare beneficiar va primi suma de 135.000 lei, astfel că vor putea beneficia de finanţare nerambursabilă 156 de mici afaceri.
„Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă are un buget total de 21 milioane lei și oferă beneficiarilor 135.000 lei ajutor financiar nerambursabil în cotă maximă de 90%. Având în vedere punctajul, pentru a avea șase mai mari beneficiarii trebuie să-și asume un aport propriu de 25%, pentru că atunci se poate obține punctajul maxim. Se estimează că la nivel național vor fi 156 de beneficiari. Anul trecut, am avut 16 beneficiari din Mureș (…) Începând din acest an, toată documentația se urcă în aplicație, deci noi nu solicităm niciun act. Le solicităm acte doar celor care se prezintă la semnarea contractului. Spre exemplu, dacă vom avea 1.200 de înscriși, cum a fost anul trecut, și doar 300 de beneficiari, le vom cere doar celor admiși și care vor semna contractele de finanțare aceste acte”, a declarat Torok Csaba.

Potrivit șefului OTIMMC Târgu-Mureş, în programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii sunt alocate doar 10 locuri la nivel național, iar anul trecut, două firme din județul Mureș au primit finanțare în cadrul acestui program. Programul are drept obiectiv stimularea și sprijinirea demarării și dezvoltării structurilor economice private înființate de femei prin facilitarea accesului acestora la finanțare, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitarea accesului femeilor antreprenor la finanțare. Bugetul alocat schemei de minimis este de 500.000 de lei.

Pentru a putea depune cererea de finanţare, micii întreprinzători trebuie să se înregistreze pe site-ul www.aippimm.ro, apoi, pe aplicaţia aferentă programului, să încarce planul de afaceri şi celelalte documente solicitate. Apoi, ei vor aştepta până când vor fi evaluate şi selectate proiectele pentru care se aprobă acordarea finanţării nerambursabile, iar cei aleşi vor fi chemaţi pentru semnarea contractului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.