S-a stabilit programul Ligilor Naționale de Baschet BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

S-a stabilit programul Ligilor Naționale de Baschet

BC Sirius debutează la Iași, BC Mureș cu campioana

La sediul Federației Române de Baschet, luni s-a stablit programul noii ediții a Ligilor Naționale și a Cupei României. Nou promovata în Liga Națională de Baschet Feminin, BC Sirius Târgu-Mureș va debuta în primul sezon din elita baschetului românesc cu trei partide în care vor avea ca adversară formația Politehnica Național Iași. Sezonul va debuta cu partidele din Cupa României (tur-retur), în 15 și 19 septembrie. Sistemul de desfășurare a fost adaptat în funcție de numărul echipelor înscrise în Liga Națională, 11 la număr. Astfel, prin tragere la sorți, formația ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe este calificată direct în turul următor („luky team”). Celelalte 10 echipe vor susține jocurile tur-retur, tot conform tragerii la sorți. În turul 2 vor participa cele 5 învingătoare din turul 1, formația „luky team”, tabloul „sferturilor” fiind completat de două echipe învinse în primul tur, cu cele mai bune rezultate (puncte, coșaveraj, număr de puncte marcate). Cele 8 vor susține tot în partide tur-retur sferturile, câștigătoarele urmând să dispute turneul final de 4, care se dispută în trei partide, semifinalele și finala. Jocul pentru locurile 3-4 nu se joacă. În celelalte patru partide ale primului tur se întâlnesc: CSU Alba Iulia – CSM Târgoviște, „U” Cluj Napoca – Univ. V. Goldiș ICIM Arad, Danzio Timișoara – Olimpia CSU Brașov și CSB Teleorman Alexandria – Phoenix Galați. Mureșencele vor disputa primul joc în deplasare, iar returul în 19 septembrie, pe teren propriu.

Dueluri cu repetiție în prima etapă a noii ediții a campionatului

După doar patru zile, în 23 septembrie urmează să se dispute prima etapă a ediției 2016-2017 a Ligii Naționale. În etapa inaugurală sorții au adus în față două dueluri cu „repetiție”, iar echipa care va sta în prima partidă va fi tot ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, campioana ultimei ediții. Cele două întâlniri care repetă duelul din Cupa României sunt CSB Teleorman Alexandria – Phoenix Galați și meciul de debut al mureșencelor, care vor evolua tot la Iași. Primul meci pe teren propriu al echipei BC Sirius va avea loc în 27 septembrie, adversara fiind formația Olimpia CSU Brașov.

bc mures„Tigrii” întâlnesc campiona în etapa de debut

Campionatul masculin începe în data 19 septembrie cu duelul din finala ultimei ediții, BC Mureș Târgu-Mureș – CSM CSU Oradea. În luna septembrie se mai dispută o etapă, în care mureșenii vor evolua în deplasare, la Galați, cu Phoenix. Vor urma meciurile din primul tur al Cupei României, în 28 septembrie și 5 octombrie, dar primele patru clasate sunt direct calificate în turul următor, care se va disputa în luna februarie, în sistem de turneu cu jocuri eliminatorii, la care vor participa cele patru calificate din primul tur și cele patru care vor reprezenta România în cupele europene. Turul actualei ediții a Ligii Naționale se va încheia în data de 3 decembrie, dar campionatul va continua cu primele trei etape ale returului, care se vor disputa în luna decembrie.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE