Home / Invatamant / Elevi din Franța, la Reghin, la tabăra de vară

Elevi din Franța, la Reghin, la tabăra de vară

Distribuie

În cadrul taberei de vacanţă ,,Icoana, colt de rai”, ediţia a X-a, 2016, organizată de Şcoala Gimnazială ,,Al. Ceuşianu“ din Reghin, atelierul ,,Prichindeii pricepuţi” reuneşte pe cei mai mici participanţi la tabără. Aceştia sunt din Ideciu de Jos, Siret (jud. Iaşi), Reghin, şi chiar din Franţa.
În cadrul atelierului „Prichindeii pricepuți” se vor desfășura activități specifice grupei de vârstă 4-7 ani, care se bazează mai mult pe activități de joc îmbinate cu abilități practice și arte vizuale. Acest atelier este coordonat de d-nele prof. Moldoveanu Alina, de la Grădiniţa PP4 Reghin și Chirteş Mihaela de Şcoala Gimnazială Solovăstru, dar şi de eleva Bucur-Sabău Alexandra de la Liceul de Artă din Tg. Mureş, ca și voluntar. Se va urmări familiarizarea copiilor cu diferite tehnici de lucru: plierii hârtiei, colajului, modelajului, realizarea unor felicitări, măști sau diplome. Pentru ediţia din acest an, s-a ales tema ,,Flori minunate de copii realizate”. Astfel, copiii pictează, desenează, decupează şi lipesc diferite modele de flori realizate din hârtie colorată, hârtie creponată şi materiale reciclabile. De asemenea, prichindeii se distrează cântând şi dansând, pregătind dansurile pentru festivitatea ce va avea loc în ultima zi de tabără. Atât în sala destinată atelierului de lucru, cât şi în curtea şcolii, desfăşurăm jocuri de mişcare în fiecare zi, pentru a fi în formă şi în vacanţă.
13668824_864474780352461_5521239256254681076_o (1)Toate aceste activități solicită gândirea, imaginaţia, atenţia, creativitatea, mergând spre rezultate mai bune ale copiilor, în ceea ce priveşte îndemânarea și deprinderea de a muncii. Munca are un rol educativ deosebit, sub orice formă s-ar desfăşura ea. Prin muncă se conturează trăsături pozitive de caracter : perseverența, dârzenia, cinstea, corectitudinea, încrederea in sine. Dacă insistăm să dezvoltăm aceste trăsături de la o vârstă fragedă, mai târziu acestea vor conduce la formarea și dezvoltarea unor competenţe interpersonale și sociale solide, caracteristice unui cetățean model.
Surpriza atelierului nostru va fi „Expoziţia prichindeilor” în care vom etala toate lucrările realizate de cei mici pe perioada taberei, pentru ca toţi părinţii să le poată admira și să ne bucurăm împreună cu ei, de roadele „muncii” noastre.
Prof. Moldoveanu Alina, Burlică Alina, Mărginean Simona, Suciu Ioana20160712_103438


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Superliga Mureș: S-a desfășurat o nouă etapă la minifotbal

Distribuie Marți, 26 martie, s-a desfășurat cea de-a 17-a etapă din Superliga Mureșeană de minifotbal. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.