Triatlonul, un sport complex pentru o viață sănătoasă Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 737 Vizualizări

Triatlonul, un sport complex pentru o viață sănătoasă

Triatlonul este un sport din ce în ce mai practicat și la noi în țară, fiind preferat de tot mai mulți amatori. Dar ce îl face atât de special? Posibilitatea de a combina trei sporturi preferate. De ce să practici unul singur, când îți poți testa limitele într-o competiție, parcurgând trei ture diferite? Am aflat mai multe informații de la Stelian Hoța, unul dintre cei mai pasionați triatloniști târgumureșeni. Și-a descoperit pasiunea pentru acest sport în 2013, căutând să aibă un stil de viață sănătos și să scadă în greutate.

Triatlonul este un sport care constă în trei probe diferite: înot, ciclism și alergare. Prima competiție s-a desfășurat în Franța, în anul 1920, însă începe a fi considerat disciplină sportivă în 1974. În anul 2000 devine probă sportivă la Jocurile Olimpice din Sidney. La noi în țară, triatlonul a început să fie tot mai practicat în ultimii ani, Federația Română de Triatlon înființându-se în 2012.

Înainte de a descoperi că triatlonul este „sportul lui”, Stelian Hoța practica înotul deja de doi ani. Dorind să afle la ce nivel se situează față de alți sportivi, în 2013 a participat la o ștafetă, ceea ce însemna să ducă la capăt proba de înot într-o competiție de triatlon. „Când am ieșit din apă la triatlonul respectiv parcă nu m-aș fi oprit”, spune sportivul. În aceeași vară, a participat la o competiție pe care a finalizat-o foarte greu. Deși știa că nu era destul de pregătit, și-a dat seama că acest sport îl poate ajuta să își mențină stilul de viață pe care și-l dorea.

Stelian ne-a povestit că antrenamentele includ și o a patra probă, tranziția, unde participanții își exersează viteza și timpul în care își schimbă echipamentul între probe. Se pregătește pentru Ironman, cea mai dificilă competiție, care implică 3,8 km înot, 180 km ciclism și 42 km alergare. Momentan practică în mare parte triatlonul olimpic, atât off-road cât și de șosea, adică 1,5 km înot, 40 de km bicicletă și aproximativ 8-10 metri alergare.

FB_IMG_1465819083041Celor care doresc să devină triatloniști, Stelian le recomandă „să se apuce de mâine. Să nu stea pe margine, doar să privească, pentru că eu nu consider triatlonul un sport spectaculos de privit. E un sport de practicat, nu de privit. Am mulți prieteni care s-au apucat de triatlon, văzându-mă pe mine cum am slăbit, cum m-am schimbat. Unii par intimidați, li se pare că e mult prea greu să înceapă, dar nu este adevărat. Să termini un triatlon este foarte ușor, oricui. Toată ideea este să termini repede un triatlon. Aici intervine antrenamentul, cu cât timpul e mai scurt, cu atât e mai greu, dar sunt sute de participanți pe care îi întâlnesc la concursuri din țară care au un timp slăbuț și nu-i deranjează asta, pentru că ei oricum sunt amatori, acesta este stilul lor de viață. Triatloanele au loc în tot felul de locuri superbe din România pe care eu nu le-aș fi descoperit altfel. Pentru un amator ajunge să îl practice, nu trebuie neapărat să se claseze pe podiumuri, să facă performanță.”

Stelian Hoța va participa la Campionatul Național de Triatlon organizat de Clubul Sportiv Juvenes, care se va desfășura în perioada 22-24 iulie 2016. Cu un grad tehnic de dificultate ridicat, îmbinând asfaltul cu piatra cubică și cu întoarceri de 180 grade, circuitul pe care organizatorii îl pun la dispoziție are ca finalitate Cetatea Medievală. De asemenea, pe 22 iulie 2016 CS Juvenes vă invită la Campionatul Național de Aquatlon, ce se va desfășura în râul Mureș. Mai multe informații despre aceste două competiții puteți afla aici

Agenția interactivă Reea va asigura transmisia în direct a evenimentelor pe canalul de Youtube al CS Juvenes – Click Aici

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE