Home / Cultură / Primul Patriarh al României reîntregite, Elie Miron Cristea, omagiat la Toplița Română

Primul Patriarh al României reîntregite, Elie Miron Cristea, omagiat la Toplița Română

Distribuie

1La împlinirea a 148 de ani de la nașterea lui Elie Miron Cristea, Primăria municipiului Toplița din județul Harghita, în colaborare cu Fundația Culturală „Miron Cristea”, organizează în perioada 18 – 20 iulie a.c., cea de-a XIX-a ediție a „Zilelor Miron Cristea”, manifestare care va cuprinde o suită de momente menite a pune în evidență personalitatea de excepție a celui care a fost primul Patriarh al României reîntregite, precum și prezentarea unor studii și cercetări axate pe o tematică istorică și culturală foarte vastă.

Pe cuprinsul celor trei zile ale manifestării vor avea loc prezentări de cărți, vernisarea unor expoziții de artă plastică și documentară, precum și o sesiune de comunicări științifice organizată pe două secțiuni, istorie, respectiv, cultură și civilizație.

La această sesiune vor participa cadre didactice universitare, istorici și cercetători, arhiviști, jurnaliști și sociologi, precum și oameni de cultură din toată țara, dar și din Republica Moldova.

Din județul Mureș participă un număr de nouă invitați. Comunicările și studiile ce se vor prezenta cu această ocazie vor fi cuprinse într-un volum omagial dedicat marelui dispărut, Elie Miron Cristea.

În cadrul manifestării amintite anterior, un moment aparte îl va constitui lansarea, luni, 18 iulie 2016, a volumului aniversar „Valer Dorneanu la 70 de ani”. Menționăm faptul că Valer Dorneanu, jurist eminent și actual președinte al Curții Constituționale, este originar din localitatea Corbu, județul Harghita.

Vom reveni cu amănunte.

 

Nicolae BALINT

 

De asemenea, verificati

Rețele de gaz modernizate în 14 localități mureșene

Distribuie Un număr de 20 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.