UMF Târgu-Mureș organizează admitere pentru Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 2210 Vizualizări

UMF Târgu-Mureș organizează admitere pentru Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș organizează luni, 25 iulie, examen de admitere, conform Regulamentului propriu, pentru programele de studii acreditate/autorizate de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie.

Potrivit site-ului UMF Târgu-Mureș, pentru anul universitar 2016-2017 au fost puse la dispoziţia candidaţilor 135 de locuri bugetate la Facultatea de Medicină, linia română, și 135 de locuri bugetate la linia maghiară. Locuri cu taxă sunt 80 la Facultatea de Medicină. La Facultatea de Medicină Dentară, au fost puse la dispoziția candidaților 35 de locuri bugetate la linia română, 35 de locuri bugetate la linia maghiară și 30 de locuri cu taxă. La Facultatea de Farmacie, au fost puse la dispoziție 40 de locuri bugetate la linia română, 40 de locuri bugetate la linia maghiară și 80 de locuri cu taxă. La specializarea Asistență Medicală Generală, au fost puse la dispoziția candidaților 15 locuri bugetate la linia română, 15 locuri bugetate la linia maghiară și 70 de locuri cu taxă. La specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, au fost puse la dispoziție 15 locuri bugetate la linia română și 35 de locuri cu taxă. Tot atâtea locuri au fost puse la dispoziție candidaților care optează pentru Nutriție și Dietetică. La specializarea Tehnică Dentară, au fost puse la dispoziție 15 locuri bugetate la linia română și 15 locuri cu taxă. Specializarea Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic are alocate 10 locuri bugetate la linia română și 30 de locuri cu taxă.

Pregătiri finale pentru examenul de admitere la UMF Târgu-Mureș
Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș a anunțat pe site-ul propriu că au început pregătirile finale pentru examenul de admitere. Calendarul este următorul: sâmbătă,16 iulie, la ora 8.30, a avut loc simularea admiterii în limba română, organizată de Liga Studenților din Târgu-Mureș; luni, 18 iulie, de la ora 8.00, a început perioada de înscriere; miercuri, 20 iulie, la ora 11.00, are loc simularea admiterii în limba maghiară, organizată de Asociația Studenților Maghiari; vineri, 22 iulie, la ora 12.00, se închide perioada de înscriere, iar luni, 25 iulie, se desfășoară proba scrisă a examenului de admitere. Pentru informații suplimentare, candidații pot consulta secțiunea admitere de pe pagina web a Universității. Pentru persoanele care doresc asistență tehnică, în incinta Universității se va pune la dispoziție o sală dotată cu aparatură necesară înscrierii (taxa de asistență este 100 lei). În perioada 18-21 iulie, între orele 9.00-14.00, candidații pot primi răspunsuri la întrebări legate de admitere (Call Center – 0265-208.948).
Modalitatea de înscriere, calendarul de concurs și locul în care se vor desfășura probele scrise sau practice ale concursului de admitere, pentru toate programele de studii, vor fi anunțate în timp util, pe site-ul Universității.
Candidaţii la concursul de admitere din sesiunea iulie 2016 se pot înscrie la un singur program de studii. La Facultățile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE