Share

Home / Sanatate / Viitorii asistenți medicali, la stagii de formare pentru situații de urgență în Italia

Viitorii asistenți medicali, la stagii de formare pentru situații de urgență în Italia

Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș a anunțat pe site-ul propriu că va demara începând din toamna acestui an proiectul „Stagiu de formare practică a viitorilor asistenți medicali generaliști pentru situații de urgență, în conformitate cu normele europene”, proiect Erasmus+ de mobilitate pentru formare profesională, finanțat în întregime de Uniunea Europeană.

Proiectul se adresează elevilor anului III ai Școlii Postliceale „Dimitrie Cantemir” și se defașoară pe parcursul a 12 luni, mai exact pe perioada anului școlar 2016-2017. Activitatea pricipală a proiectului este efectuarea stagiului de pregătire practică, timp de 3 săptămâni, câte 6 ore/zi, sub directa supraveghere a tutorilor de practică, în cadrul spitalului „Antony Cardarelli” din Campobasso, regiunea Molise, Italia.
„Implementarea acestui proiect asigură deschiderea școlii către parteneriate cu instituții de profil din străinatate, ca modalitate de folosire a oportunităților oferite de Uniunea Europeană. Scopul proiectului este îmbunatățirea tranziției de la școală, la viața activă și creșterea gradului de competitivitate al absolventului Școlii Postliceale „Dimitrie Cantemir” cu specializarea Asistent Medical Generalist pe piața muncii. Obiectivul general al proiectului este consolidarea cunostințelor de conduită în urgențele medico-chirurgicale prin aprofundarea informațiilor din cadrul curriculumului național și a deprinderilor specifice privind situațiile de urgență necesare în orice instituție de sănătate din țară și străinatate”, se precizează pe site-ul Școlii Postliceale „Dimitrie Cantemir”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”IntensiPedi”, la UMFST

La Centrul de Simulare și Abilități Practice al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie …

Share
Share