Admitere la Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 1 comentarii
  • 747 Vizualizări

Admitere la Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir”

Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș a anunțat pe site-ul propriu oferta educațională pentru anul școlar 2016-2017. Candidații pot opta pentru specializarea asistent medical generalist, cu o durată de trei ani, și pentru specializarea asistent medical de farmacie, cu o durată de trei ani.

Potrivit site-ului unității de învățământ, înscrierile la concursul de admitere se pot face până vineri, 29 iulie. A doua sesiune de înscriere este programată pentru perioada 1-9 septembrie. Taxa de școlarizare este de 1.680 lei/an și se poate achita în șase rate. Prima rată se achită la momentul înscrierii.  Elevii cu situații financiare precare pot depune la secretariat o cerere pentru reducerea/scutirea taxei de școlarizare, însă trebuie să anexeze la dosar în luna octombrie a fiecărui an școlar documentele doveditoare: pensie de urmaș, cupon de pensii pentru elevii sustinuși financiar etc. Documentele necesare înscrierii/înmatriculării: certificat de absolvire a liceului, diploma de Bacalaureat sau adeverința de promovare a examenului de Bacalaureat, certificat de naștere, certificat de căsătorie, dacă este cazul, carte de identitate și adeverință medicală eliberată de medicul de familie cu precizarea „clinic sănătos” și apt pentru calificarea asistent medical. Aceste acte trebuie prezentate în original, iar copiile xerox se efectuează în momentul înscrierii. Taxa de înscriere este de 100 de lei și sunt scutiți de taxă copiii cadrelor didactice active în învățământ și copiii orfani, pe baza actelor doveditoare.

Facilități oferite cursanților
Conform sursei citate, printre facilitățile oferite cursanților se numără următoarele: cursurile se predau prin intermediul sistemului multimedia, folosind metode interactive centrate pe elevi, suporturile cursurilor sunt postate pe site-ul școlii, relația profesor/elev este una cordială de permanentă colaborare, elevii sunt implicați în toate activitățile, inclusiv în luarea deciziilor majore ale conducerii școlii, posibilități de cazare în căminul studențesc dotat la standarde europene cu mobilier modern, grup sanitar propriu și încălzire centrală, accesul permanent la Biblioteca „Serafim Duicu”, la bazele de date ale acesteia și la Centrul de Documentare și Informare, participarea gratuită la sesiunile și simpozioanele organizate de școală, acces permanent la Cabinetul de Consiliere, Psihoterapie, Orientare Profesională și Informare Educațională și Vocațională, acces permanent la internet, participarea la concursuri sportive, campionate de fotbal, volei, șah etc., cu premii oferite de școală, reduceri/scutiri de taxe școlarizare cursanților cu situații financiare precare. Anual, Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir” utilizează un procent de 3-5% din excedentul financiar pentru acordarea de reduceri/scutiri de taxe școlarizare, adică aproximativ 20 de reduceri/scutiri de taxe școlarizare anuale.
Activitatea școlară se desfășoară în două schimburi, între orele 8.00 – 20.00, de luni până vineri. Activitatea aplicativă și stagiile de instruire practica se desfășoară în conformitate cu legislația și normativele în vigoare, în cadrul clinicilor, farmaciilor, SMURD, laboratoarelor și în cadrul unităților și instituțiilor de profil.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • sa o credeti voi!!!! acolo la dimitire cantemir e o hotie fara margini. am ajuns sa ltesc si 2800 de lei pe an altfel nu imi elibera diploma de studii. in frunte cu lehaci giga sunt o hoarda de hoti. daca intereseaza pe cineva sa ma sune. 0742123804. am si inregistrari audio care imi sustin spusele.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE