Home / Cultură / ,,Lumină, tradiție, credință”, tabără de vară la Gurghiu

,,Lumină, tradiție, credință”, tabără de vară la Gurghiu

Distribuie

111În perioada 18-22 iulie 2016, se derulează proiectul Tabăra de vară ,,Lumină, tradiție, credință”, ediția a VIII-a, ,,Merinde pentru un drum lung”, al Școlii Gimnaziale ,,Alexandru Ceușianu” din Reghin, coordonat de profesorii Iacob Stela și Friciu Daniela, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Voivodeni Gliga, Protopopiatul Reghin. Pentru a găzdui această ediție, Colegiul Silvic Gurghiu își redeschide porțile și în acest an.

Proiectul reunește aproximativ 50 de elevi, beneficiari direcți ai proiectului, majoritatea elevi ai școlii organizatoare, câţiva membri voluntari ai cercului de religie ,,Rază de lumină”, precum și elevi ai şcolilor partenere în proiect: Şcoala Gimnazială “Augustin Maior” Reghin, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 3 Reghin, Şcoala Gimnazială Solovăstru, Colegiul Silvic Gurghiu, Şcoala Gimnazială “Dănilă Stupar” Rușii Munți, Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Ilie” Toplița, Şc, Gimnazială Strejnicu (judeţul Prahova), Şcoala Gimnazială Golăiești (judeţul Iaşi), Şcoala Gimnazială ”Paul Tanco” Monor (judeţul Bistriţa Năsăud). Elevii de diferite vârste, începând de la clasa a III-a până la anul IV de liceu, vor fi coordonați de cadre didactice și personal specializat în educarea și îngrijirea copiilor.

Proiectul are un caracter inovator, urmărind cultivarea valorilor spirituale și morale, formarea competențelor sociale și vocaționale, ca strategie pentru dezvoltarea durabilă a societății, orientarea elevilor nu numai spre valorile științifice, ci și spre cele morale și sociale ale umanității, dezvoltarea spiritului civic, de întrajutorare și generozitate, dezvoltarea personalității copiilor, cu accent pe toleranță, acceptarea diversității, disciplina muncii și a vieții, cinstea, generozitatea, cultivarea valorilor referitoare la iubirea de Dumnezeu, de neam, de țară, de cultură și de tradiție națională.

Binecuvântarea de început şi asistența duhovnicească sunt asigurate de părintele inspector dr. Chiorean Dorin și de părintele Iacob Sandu Iustin.

Activitățile taberei se vor desfășura în cadrul a cinci ateliere, coordonate de 12 îndrumători. Primul atelier „Icoana, suflet de copil” – pictură pe sticlă, este coordonat de prof. Iacob Stela și Friciu Daniela (Școala Gimnazială “Alexandru Ceușianu”), Feldrihan Simona (Școala Gimnazială “Dănilă Stupar” Rușii Munți), Pușcaș Alina-Carmen (CSEI Nr. 3 Reghin), directorul Casei de Cultură a Tineretului “George Enescu”, Naste Marcel și de artistul plastic Bogătean Călin de la Şcoala Populară de Artă  din Târgu-Mureș.

Al doilea atelier, numit “Drag mi-i portul românesc, vreau să-nvăț să-l prețuiesc” – abilități practice, este coordonat de prof. Kellner Codruța (Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Reghin) și Moldoveanu Alina (Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 Reghin). Atelierul “Șă ne veselim în Domnul”, – lauda  prin cântare a sfinților, este coordonat de prof. Chiorean Ana-Maria (Colegiul Silvic Gurghiu) și Petrescu Mărioara (Liceul Tehnologic Dumbrăvioara). Atelierul de dansuri tradiționale “Cântec, joc şi voie bună”, este coordonat de instructor coregraf Friciu Stelian, iar cel de-al cincilea atelier – “Exploratorii” – iubitorii naturii, va fi coordonat de către toți îndrumătorii, în programul de după-amiază.

Și în acest an, sperăm într-o reușită deplină a proiectului, iar activitățile variate și atractive, să constituie o motivație pentru ediția viitoare. Succes participanților!

 

Prof. Stela IACOB şi Alina-Carmen PUŞCAŞ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. ”Lumea e aproape”, cu jurnaliștii Lacrima Balint și Aurelian Grama

Distribuie Directorul fondator al cotidianului Zi de Zi, jurnalistul Aurelian Grama, a participat, în urmă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.