Home / Invatamant / Ofertă unică în domeniul educației universitare la UPM

Ofertă unică în domeniul educației universitare la UPM

Distribuie

Pentru tinerii absolvenți de liceu care vor ceva mai mult de la școală și de la viață în general, Universitatea ”Petru Maior” (UPM) din Târgu Mureș vine, pentru anul universitar 2016-2017, cu o ofertă unică pe piața educației universitare. Pe lângă o serie de programe de studiu de actualitate și cu cerere pe piața muncii din țară și străinătate, Senatul Universității a adoptat recent o decizie prin care studenții care doresc să urmeze mai multe specializări să beneficieze de reduceri semnificative de tarife.

Cornel SigmireanReduceri și oportunități de studii

Decizia adoptată de către Senatul UPM se adresesază persoanelor care își doresc completarea studiilor prin obținerea unor diplome de studiu care să ateste calitatea de licențiat în alt domeniu decât cel studiat. Astfel, absolvenții care își doresc absolvirea unor noi specializări regăsite în oferta educațională a UPM vor achita doar jumătate din taxa de școlarizare. ”Studenții care urmează două programe de studii în paralel obțin pentru una din specializări o reducere de 50 % din taxa de școlarizare”, a arătat într-un interviu prof. dr. Cornel Sigmirean, președintele Senatului. ”Respectiv, dacă un student urmează facultatea de istorie și dorește să urmeze și științe politice, la una dintre ele va plăti doar jumătate din taxă, respectiv în jur de 1250 de lei”, a precizat profesorul mureșean.

De o reducere de 25 de procente vor beneficia și viitorii studenți ai căror rude de gradul întâi au urmat cursurile UPM. ”Dacă sunt doi tineri dintr-o familie care urmează cursurile UPM, vor obține o reducere de 25 de procente. Este și un mod de a fideliza relația cu instituția”, a completat prof. dr. Sigmirean. În opinia acestuia, ofertele sunt de luat în seamă de către mulți tineri care acum se află în fața admiterii în universitățile din România pentru ca aceștia să știe ce înseamnă performanțele, ofertele de pe piața muncii și să meargă dotați cu două licențe. Reducerile menite să sprijine decizia studenților sunt aplicabile și în cazul programelor masterale, regăsite în activitatea UPM.

În cadrul UPM, funcționează trei facultăți cu un total de 16 specializări. Ultima zi de înscrieri este vineri, 22 iulie, afișarea rezultatelor finale fiind programată pentru vineri, 29 iulie. În măsura eventualelor locuri rămase neocupate, o a doua sesiune de înscrieri este programată pentru începutul lunii septembrie.


De asemenea, verificati

Prefectul Mara Togănel: Colegiul Național ”Unirea”, etalon printre școlile din România

Distribuie Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a transmis vineri, 27 ianuarie 2023, un mesaj aniversar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.