Share

Home / Administratie / Ziua Imnului, sărbătorită în Piaţa Teatrului

Ziua Imnului, sărbătorită în Piaţa Teatrului

111Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş şi Garnizoana Târgu-Mureş, în colaborare cu Consiliul Judeţean Mureş şi Primăria Municipiului Târgu-Mureş invită personalităţile civile şi militare ale judeţului, reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale, ai partidelor politice, instituţiilor culturale, ştiinţifice şi religioase, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, cadrele militare în rezervă sau retragere, veteranii de război, elevii instituţiilor de învăţământ, reprezentanţii mass-media, pe toţi cetăţenii judeţului Mureş să participe la ceremonia publică organizată cu prilejul aniversării „Zilei Imnului Naţional al României” în Târgu-Mureş, în ziua de vineri, 29 iulie, ora 10.00, în Piaţa Teatrului.

Activităţile debutează cu întâmpinarea oficialităţilor, prin prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă al Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul”, trecerea în revistă a Gărzii de onoare şi salutarea acesteia.

Urmează Binecuvântarea şi Rugăciunea pentru poporul român oficiate de preotul militar al Garnizoanei Târgu-Mureş.

În continuare se vor rosti alocuţiuni referitoare la semnificaţia evenimentului, simbolistica versurilor şi un scurt istoric al imnului naţional al României.

Manifestarea continuă cu un moment poetic cu tematică adecvată, finalul activităţii fiind rezervat intonării, de către întreaga asistenţă, a imnului naţional al României.

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 29 iulie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

REPORTAJ. Tâmplăria, o meserie tradițională, dar și de viitor

Târgu-Mureșul riscă să își piardă tradiția de prelucrare a lemnului, atât ca meserie, cât și …

Share
Share