Lovitură grea pentru Festivalul Sighişoara Medievală Cultură
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 3390 Vizualizări

Lovitură grea pentru Festivalul Sighişoara Medievală

111Cel mai mare şi mai longeviv festival medieval din România, “Sighişoara Medievală”, care avea loc în ultimul week-end al lunii iulie, nu va mai fi organizat în perioada tradiţională, pentru prima oară în ultimii 24 de ani, Consiliul Local Sighişoara urmând să ia o decizie cu privire la anularea acestuia sau o eventuală amânare pentru o dată ulterioară, a declarat vineri, pentru Agerpres, primarul municipiului, Ovidiu Mălăncrăvean.
Edilul Sighişoarei a spus că, după ce, la începutul săptămânii, au fost respinse cele două contestaţii depuse după anunţarea proiectului câştigător pentru organizarea Festivalului Sighişoara Medievală, Comisia juridică din Consiliul Local Sighişoara a dat aviz negativ proiectului declarat câştigător şi astfel şedinţa extraordinară anunţată pentru vineri, în care urma să fie atribuit contractul, nu a mai fost convocată.
“Comisia juridică din cadrul Consiliului Local al Municipiului Sighişoara, întrunită ieri pentru a analiza proiectul depus în baza Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţii nonprofit de interes general, înregistrat la Municipiul  Sighişoara sub nr. 13889/26.05.2016 de către Asociaţia Culturală “Teatrul Scena”, a dat aviz negativ, motivul fiind Anexa 5 din proiectul depus, respectiv Bugetul de venituri şi cheltuieli, la punctul II lit. d presupune subînchirierea domeniului public care contravine regimului juridic al domeniului public. Totodată aceeaşi comisie consideră că trebuie respectat şi art. 136 din Constituţia României. În şedinţa Consiliului Local Sighişoara se va dezbate şi stabili data la care poate fi organizat Festivalul “Sighişoara Medievală”, astfel încât  festivalul să se desfăşoare în condiţiile prevăzute de lege”, a arătat primarul.
Acesta a spus că subiectul anulării sau amânării celei de-a 24-a ediţii a Festivalului “Sighişoara Medievală” va intra pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Sighişoara din data de 28 iulie.
Mălăncrăvean a precizat că va fi luată în discuţie inclusiv varianta ca Primăria Sighişoara să organizeze pe cont propriu acest festival, posibil la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie, dar că deocamdată soarta “Sighişoarei Medievale” XXIV este incertă.
Hotelierii din Sighişoara sunt extrem de revoltaţi de atitudinea administraţiei publice locale, pe care o acuză de neglijenţă şi delăsare întrucât nu a organizat din timp manifestarea, şi au arătat că deja primesc semnale negative din partea turiştilor, care au rezervat aproape 100% din camere pe perioada când trebuia organizat Festivalul “Sighişoara Medievală”.
Aceştia susţin că, odată întrerupt şirul ediţiilor festivalului, Sighişoara va pierde acest brand şi încrederea turiştilor şi nu va mai fi niciodată ceea ce a fost.
Festivalul “Sighişoara Medievală” a fost primul de acest gen din România, anual atrăgând în Cetate între 30.000 şi 50.000 de turişti, şi s-a remarcat printr-o serie de premiere naţionale, fiind prima manifestare care de câţiva ani deţinea o producţie teatrală proprie.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE