Home / Business / Cât gaz importă România

Cât gaz importă România

333Aristotel Jude, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, a anunţat miercuri, 20 iulie, cu ocazia unei conferinţe de presă susţinută la Sărmăşel (Mureş), că în prezent 3% din consumul intern al României este asigurat din importuri, iar restul de 97% provine din producţia internă.

Reprezantantul Ministerului Energiei a citat date din raportul ANRE pe anul 2015 şi a subliniat rolul important al furnizorilor în asigurarea continuităţii în alimentarea cu gaze naturale. „La momentul de faţă, producţia internă asigurăm şi am asigurat în anul 2015, 97% din consumul intern. Deci am avut undeva la 3 procente din consumul total al României din sursă import. Conform raportului ANRE pe anul 2015 aproximativ 3% din consumul intern a fost acoperit din sursă de import, iar 97% din producţie internă. Acoperirea acestui procent de 97% din producţia internă din total consum nu s-ar fi realizat fără efortul investiţional şi fără inclusiv pe lângă activitatea de explorare-producţie care generează în fapt producţia internă această activitate de înmagazinare care a asigurat în vârfuri de consum cantităţile necesare diferenţă între producţie internă curentă şi total consum pe piaţa din România. Trebuie să recunoaştem că furnizorii au un rol important în asigurarea continuităţii în alimentarea cu gaze naturale, furnizorii având obligaţia asigurării cantităţilor de gaze naturale către consumatorii finali în conformitate cu prevederile contractelor cu aceşti consumatori finali”, a afirmat Aristotel Jude.

Citeste si:  Activități distractive cu copiii, la Tabăra Răstolița

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Magazin ”cu prețuri mici și avantaje mari”, în locul Centrului Comercial ”Transilvania” Târgu Mureș

Un magazin de tip cash & carry va fi deschis, în curând, în locul fostului …