Nepregătiții pentru Liga I, Liga I nepregătită de start Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 265 Vizualizări

Nepregătiții pentru Liga I, Liga I nepregătită de start

La debutul în noul sezon al Ligii I de fotbal, directorul sportiv al clubului ASA Târgu-Mureș Daniel Stanciu apreciază că echipa mureșeană, din cauza blocajului financiar și al bugetului redus nu este pregătită pentru primul eșalon, dar nici Liga I nu este pregătită de start, din momentul în care nu se cunoaște al 14-a echipă. Astfel, formația FC Botoșani nu își cunoaște încă destinația unde ar trebui să facă deplasarea în prima etapă și partida a fost astfel amânată.

„Situația este una foarte dificilă, dar vom încerca să facem tot ce ne stă în putință pentru a depăși această perioadă. Au fost lucruri care s-au schimbat nu de la o zi la alta, ci de la o oră la alta și atât eu, cât și colegii mei din club am avut nevoie de timp pentru a ne obișnui cu ceea ce înseamnă insolvența, o situație nouă pentru toți, învățăm să conviețuim în această societate. Cred că din punct de vedere sportiv eu mi-am făcut datoria, am căutat jucători pe care ni i-am putut permite. Lista a fost mult mai lungă, dar ne-am văzut nevoiți s-o reducem, pentru a ne încadra în buget. Suntem legați de mâini și de picioare, trebuie să o luăm totuș de la 0, să ne stabilim o nouă strategie. Ideea mea a fost ca echipa să se împartă între 10-12 jucători cu experiență și restul tineri. Să aduci jucători cu salarii mici este foarte greu, la valori de 1.000- 3.000 de euro, în condițiile în care echipe ca Botoșani-ul sau Pandurii oferă salarii de 3-4 ori mai mari. Astfel, am apelat la jucători care au mai jucat la noi, la cei care și-au dorit să vină, unii dintre ei s-a simțit oarecum datori față de clubul la care și-au relansat cariera. Ne lipsesc meciurile de pregătire, nu avem întreg lotul la dispoziție, este clar că nu suntem pregătiți pentru Liga I, dar nici Liga I nu era pregătită de start”, a declarat Daniel Stanciu.

 DSC_0463

Nu e cazul să facem comparații, situația este diferită

Referitor la obiectivele echipei pentru sezonul care a început, Daniel Stanciu a făcut un apel la suporteri, să fie alături de aceasta, să vină la meciuri pentru a încuraja echipa, chiar să achiziționeze un abonament, lucru care ar fi benefic. „Ne-am dorit să aducem un antrenor cu experiență în formarea unei noi echipe, a unui nou lot, care a dovedit că pune accent pe jucătorii tineri. A lucrat cu succes la Dinamo aproape 2 sezoane, unde a dovedit acest lucru. A fost propunerea mea pe care am susținut-o și mă bucur că am reușit să-l aducem aici. Mesajul meu către toată lumea este de a nu face nicio comparație cu ce a fost ASA în anii trecuți. Ne dorim ca suporterii și factorii economici din oraș sau din județ să fie aproape de echipă astăzi, când suntem în această situație și avem nevoie de sprijin. Nu poți face o echipă de valoare, cu 6-7 jucători cu experiență și restul tineri, dar astfel vor avea o șansă jucătorii din Mureș. Cred că în perioada următoare lucrurile se vor așeza și după patru, cinci etape ne vom stabiliza, dar este greu și pentru că plecăm cu -6 puncte”, a adăugat directorul Daniel Stanciu.

 

DSC_0459Bonetti: „Îmi doresc să văd atitudine și să creștem ca joc”

La debutul său pe banca ASA, antrenorul Dario Bonetti se află în situația de a nu-și cunoaște suficient elevii. Timpul avut la dispoziție a fost mult prea scurt, lotul fiind alcătuit pe parcurs, fără posibilitatea de a verifica potențialul jucătorilor. „A fost o perioadă foarte dificilă în aceste 3 săptămâni. Am văzut foarte mulți jucători, dar din cei 35 de jucători cu care am făcut pregătirile a trebuit să-i alegem pe cei mai buni, în limitele posibilităților. E normal ca echipa să nu fie în formă maximă decât după câteva etape. Toate partidele sunt dificile și ar fi o mare greșeală să considerăm că un adversar este mai ușor decât celălalt. Am acceptat această provocare de a veni la Târgu-Mureș și pentru că îl cunosc bine pe Daniel Stanciu și știu că este un foarte bun manager. Totodată, acest pas reprezintă un pas înainte în cariera mea de antrenor. Partea financiară contează mai puțin, dar sunt curios să văd cu ce atitudine vor intra jucătorii pe teren. Nu mă interesează nici imaginea externă, ci să înregistrăm o creștere calitativă din punctul de vedere al antrenorului și sper să ducem lucrurile spre bine”, a spus antrenorul italian al mureșenilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE