Săptămână încărcată pentru poliţişti. Bilanţ bogat în infracţiuni şi amenzi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 183 Vizualizări

Săptămână încărcată pentru poliţişti. Bilanţ bogat în infracţiuni şi amenzi

222În perioada 18 – 21 iulie, 164 de poliţişti din judeţul Mureş au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, din cadrul formaţiunii de arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat 32 de controale şi trei percheziţii. În cadrul acţiunilor au fost verificate 38 unităţi comerciale şi cinci obiective asigurate cu pază. „În urma activităților, au fost constatate 23 de infracţiuni – nouă judiciare, şase la regimul circulaţiei rutiere, opt de alte genuri – dintre care nouă în flagrant delict. Poliţiştii au depistat 12 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni şi două persoane urmărite. Totodată, au fost puse în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. De asemenea, au fost aplicate 287 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 116.325 lei şi s-au confiscat bunuri în valoare de 6.000 de lei. Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 21 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, două sancţiuni prevăzute la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi una la Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

De asemenea, pe perioada raportată un alt obiectiv al poliţiştilor mureşeni a fost menţinerea siguranţei rutiere. „Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 248 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care două pentru consum de alcool şi 19 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 45 permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare”, se precizează în comunicat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE