Home / Cultură / Cap de bizon, de David Mamet, în regia lui Cristi Popescu, deschide stagiunea la Teatru 74
KODAK Still Camera

Cap de bizon, de David Mamet, în regia lui Cristi Popescu, deschide stagiunea la Teatru 74

Distribuie
KODAK Still Camera
KODAK Still Camera

Între 1 iulie și 30 octombrie, la Teatru 74 se desfășoară Tabăra de Creație Teatrală „Noua Dramaturgie”. Tabăra este dezvoltată de Asociația Independent Teatru-Liga, coordonatorul de proiect, în parteneriat cu Teatru 74. În cadrul proiectului vor fi realizate trei spectacole, „Cap de bizon”, de David Mamet, în regia lui Theodor Cristian Popescu, „Planeta”, de Evgheni Grişkoveţ și „Orele”, după un text scris de Nicu Mihoc.

Prima premieră programată pentru sfârșitul lunii august

„Am primit finanțări din partea Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, o parte din proiect e finanțată de Teatru 74 și avem mai mulți parteneri, Azomureș, apoi Hotelul Grand și Hotelul Ciao, care ne ajută cu cazările, și mai avem discuții și cu alți potențiali parteneri”, a declarat Nicu Mihoc, directorul executiv al Asociației Independent Teatru-Liga. „Construim din nou o echipă, așteptăm publicul, dar acum cele mai importante sunt spectacolele pe care le pregătim. Până la sfârșitul lui august trebuie să scoatem „Cap de bizon”, până la sfârșitul lui septembrie, „Orele”, apoi, până la sfârșitul lui octombrie, „Planeta”. La primul spectacol lucrăm mai mult pentru că și decorul gândit de Bogdan Spătaru este mai special, mai ciudat”, a completat acesta.

Parteneriat cu UAT

„Acum, începutul este foarte greu, avem în spate un volum foarte mare de muncă, este vorba despre recrearea unei echipe, practic reforjarea unui teatru. Ne bucurăm că spațiul este mult mai bine dotat, mai primitor și locurile pentru public sunt mai bune. Avem și un parteneriat cu cei de la Universitatea de Arte Târgu-Mureș, pe care l-am semnat săptămâna trecută, vrem să începem un parteneriat și cu cei de la Liceul de Artă. Urmează să dezvoltăm mai multe lucruri, dar acestea vin în paralel cu Tabăra de Creație Teatrală, pentru că, în această perioadă, între 1 iulie și 31 octombrie, trebuie să fim gata cu aceste spectacole și să încheiem proiectul cu bine. Unul dintre texte trebuie scris, mă refer la Orele, pe care vreau să-l scriu împreună cu Alina Nelega, și e o muncă destul de solicitantă de care trebuie să ne apucăm imediat după ce terminăm repetițiile la „Cap de bizon”, cu Cristi Popescu”, ne-a mai spus Nicu Mihoc.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.