Diferendul Romgaz – Curtea de Conturi, explicat de Virgil Metea Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 582 Vizualizări

Diferendul Romgaz – Curtea de Conturi, explicat de Virgil Metea

222Directorul general al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz Mediaş, Virgil Metea, a făcut miercuri, 20 iulie, câteva precizări pe marginea unui raport întocmit de Curtea de Conturi a României, potrivit căruia producătorul ar fi vândut gaze în valoare de peste 160 de milioane de lei fără a respecta legislaţia în vigoare.

„Suntem în curs de a ne lămuri cu ei”, a spus Virgil Metea cu ocazia unei conferinţe de presă organizată la Sărmăşel, în judeţul Mureş.

„Cred că am avut o interpretare diferită a felului în care se aplică un ordin al ANRE-ului, mai ales datorită faptului că noi trebuia să şi facem, adică trebuia să furnizăm gaze în România şi datorită faptului că obligaţia pe care noi am interpretat-o că o avem faţă de furnizarea către populaţie a fost un pic diferită. Ordinul 61 prevede o bandă pe care noi am considerat-o orientativă, mai ales dacă se referă la consumul populaţiei care nu este aşa de predictibil şi noi am depăşit această bandă datorită faptului că ni s-a solicitat de către piaţă să furnizăm aceste gaze. Noi le-am avut şi le-am furnizat, deoarece eram obligaţi de lege, aşa am interpretat noi. Interpretarea Curţii de Conturi a fost că am furnizat prea mult şi diferenţa dintre banda aceea care a fost fixată şi ce am furnizat noi puteam să o vindem la un preţ mai mare. Bun, şi din cauza asta suntem un pic în diferend, eu sper să se înţeleagă foarte bine acţiunile Romgaz şi felul în care interpetează furnizarea gazelor în România, pentru că cred că a fost pionul principal mai ales către populaţie şi din orice punct de vedere privim aspectul ăsta. Vă imaginaţi că urmează o iarnă nouă şi cam ce ar putea determina în iarna aceasta nouă dacă decizia rămâne la fel”, a mai explicat directorul general al Romgaz.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE