Patru americance la BC Sirius Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 436 Vizualizări

Patru americance la BC Sirius

Nou promovata în Liga Națională de Baschet Feminin BC Sirius Târgu-Mureș pregătește reunirea lotului, programată pentru luni, 1 august. La prima participare a noului club târgumureșean în elita baschetului feminin românesc conducerea clubului încearcă să întărească lotul, alcătuit în sezoanele trecute pe jucătoare foarte tinere, majoritatea localnice sau din împrejurimi, altfel supraviețuirea în Liga Națională ar fi foarte dificilă. Bineînțeles că acest lucru este posibil doar în funcție de buget, care este unul redus, ca în toate ramurile sportive. Alături de lotul care a obținut promovarea vor veni și câteva jucătoare experimentate. Cele actuale vor rămâne aproape în totalitate, dar se mai poartă discuții cu unele dintre acestea. Din campionatul intern s-a ajuns la o înțelegere cu o jucătoare autotonă, Andreea Beldian, care a evoluat în sezonul trecut la finalista campionatului CSU Alba Iulia. „Antrenorul Steff Zakarias a căutat cele mai bune soluții între câteva sute de jucătoare pe care le-a studiat în ultima perioadă, evident, în funcție de posibilitățile finaciare, care se știe că sunt reduse la ora actuală. Încercăm să alcătuim un lot competitiv, în așa fel ca prezența noastră în prima divizie să nu fie una pasageră”, a spus președintele clubului mureșean Kiss Istvan.

Întăriri cu un cvartet de peste Ocean

Pentru completarea lotului se mai negociază transferul unei jucătoare autohtone, dar cele mai importante transferuri vin din Statele Unite ale Americii. Acestea sunt în număr de patru, care vor sosi la Târgu-Mureș doar în data de 4 august, după care lotul va efectua vizitele medicale și va începe pregătirile pentru sezonul competițional. Acesta demarează în 15 septembrie cu partidele din Cupa României (tur-retur), unde mureșencele întâlnesc Național Iași, o altă nou promovată, în deplasare, returul urmând să se joace în 19 septembrie. După doar patru zile, în 23 septembrie urmează să se dispute prima etapă a ediției 2016-2017 a Ligii Naționale, unde în etapa inaugurală vor juca din nou la Iași. Dar cine sunt cele patru jucătoare străine? Este vorba despre două jucătoare la coordonare și doi pivoți. Lauren Gregory și Tear’a Laudermill, de la Nebraska Athletics sunt deja „umblate” prin Europa. Prima vine din campionatul Suediei, dar ambele au mai evoluat la echipe din țările nordice sau Grecia. O a treia este Cherise Michelle Daniel (foto), care nu vine pentru prima dată în România, fiind una dintre cele mai bune marcatoare la Phoenix Galați în jumătatea de sezon în care a activat acolo. Cea de-a parta este Teonia McCune, singura care nu a mai evoluat pe pământ european. „Reunirea cu mai bine de o lună până la startul oficial al sezonului dă răgazul jucătoarelor străine pentru acomodare. Ceea ce am urmărit când am alcătuit lotul și ce îmi doresc este de a pregăti o echipă combativă”, este dorința antrenorului Steff Zakarias.

Au fost stabilite și câteva întâlniri de verificare. După o primă perioadă de pregătire, echipa va susține în 25-26 august o dublă cu Universitatea Cluj, iar în perioada 1-3 septembrie va organiza pe teren propriu Cupa Sirius, la care până acum și-au anunțat participarea formațiile prim divizionare din Galați și Brașov.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE