Home / Sport / Andreea Matei, voleibalista mureșeană care nu a evoluat acasă

Andreea Matei, voleibalista mureșeană care nu a evoluat acasă

Distribuie

Alături de mai multe jucătoare care sunt născute și inițiate în volei la Târgu-Mureș și acum evoluează la echipe din alte orașe se află și Andreea Matei. Ea joacă acum la formația din Divizia A2 CSM 2007 LPS Focșani. A fost legitimată prima oară la Școala Sportivă din Baia Mare, unde a început practiv voleiul de performanță, începând din clasa a VII-a, fiind înscrisă de către părinții ei la Centrul de Excelență. „De mic copil mi-a plăcut sportul în general, datorită faptului ca mama (Sorinela) și tata (Cornel) au fost sportivi de performanță. Începând de la vârsta de 4 ani, timp de opt ani am făcut gimnastică ritmică, după care am trecut la atletism, la Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mures. Din clasa a VI-a m-am apucat de volei, la început doar în timpul liber, în cartier, cu prietenele. Ajunsă la Baia Mare, în paralel am continuat și școala, apoi am luat bacalaureatul. De la Baia Mare am ajuns la Craiova în prima divizie, la echipa locală SCMU, dar între timp am luat făcut și facultatea. Recunosc, n-a fost ușor, având în vedere că am făcut sport și în paralel am învățat. N-a fost ușor nici să mă remarc între oltence. Primii doi ani au fost foarte grei, având în vedere că la Baia Mare între junioare am fost printre cele mai bune, am fost și selecționată în reprezentativa României de junioare, iar la Craiova m-am trezit printre jucătoare senioare. În primul am am terminat cu echipa pe locul șapte, apoi trei ani consecutiv am fost în primele zece ale țării”, își povestește Andreea debutul ei în voleiul de performanță.

Revenirea acasă, doar un vis îndepărtat

Fiind ocupată și cu studiile, la Craiova nu a jucat constant și s-a văzut nevoită să accepte o ofertă venită de la Focșani, în ciuda faptului că echipa se afla în a doua divizie a țării. Compensația a fost că la noua echipă a devenit una dintre jucătoarele de bază și a jucat constant. Astfel, între iubitorii voleiului a devenit mai cunoscută în Baia Mare, Craiova sau Focșani, decât în orașul natal. Într-o revenire acasă nu prea își pune speranțe în momentul de față, dar nu exclude varianta, deși nivelul la care se află „medicinistele” este considerat superior celui la care a activa în ultimii ani. „Echipele din campionatele noastre numai la sfîrșitul lunii august fac achiziții și încă nu am nicio ofertă. Mai urmăresc uneori echipa din Târgu-Mureș, dar din cauza programului încărcat nu prea am posibilitate să le urmăresc pe viu. Nivelul este diferit, dar în oricare campionat este o diferență prea mare între echipele care trag la titlu și echipele care vor să scape de retrogradare. Nu cred că voi ajunge să joc acasă, dar niciodată să nu zici niciodată. M-am obișnuit cu ideea să demonstrez în alte orașe, decât în Târgu Mureș. Deocamdată vreau să joc pînă îmi va permite sănătatea, dar după ce termin cu voleiul, nu cred că voi practica antrenoratul, pentru simplul fapt că n-am răbdare”, recunoaște sportiva care acum are 24 de ani. Unde va continua se va decide în funcție de oferte, dar după ce se întoarce din vacanța pe care și-o va petrece în Italia, împreună cu două prietene, una din Mureș, și o fostă colegă de echipă din Craiova.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la Gladius Lucky Dragons, în pragul Campionatului Național

Distribuie În debutul săptămânii trecute, echipa de baschet U13 din cadrul Clubului Gladius Lucky Dragons …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.