Share

Home / Social / Pârâul Pocloș, în atenția autorităților

Pârâul Pocloș, în atenția autorităților

 

În cursul anului trecut, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș a executat lucrări de întreținere și reparații prin Programul de Gospodărire a Apelor care au avut o valoare totală de 9.721.124 lei. Potrivit celor afirmate de ing. Cristian Bratanovici, director SGA Mureș, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural al județului Mureș desfășurate marți, 26 iulie, cea mai importantă lucrare de investiții executată  a fost ”Amenajări hidrotehnice în bazinul hidrografic Niraj, județul Mureș”. Cu fonduri de la bugetul de stat și Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene, valoarea totală a execuției s-a ridicat la suma de 67.070.870 de lei. Lucrările au constat în diguri noi- 7200 m, ziduri de sprijin- 1680 m, supraînălțare diguri-30204 m și apărări de mal-16925 m. Dintre toate lucrările executate în Programul de Gospodărire a Apelor (PGA), cea mai reprezentativă este lucrarea de Refacere apărări de maluri la lucrarea ”Regularizare pârâul Pocloș intravilan Tîrgu Mureș”.

În vederea desfășurării unei activități optime, în fiecare an se elaborează un program al activității de gospodărire a apelor pe nivel S.G.A.. programul este structurat și conține indicatori valorici și fizici, potrivit celor afirmate de ing. Cristian Bratanovici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Drumurile naţionale din Mureş, supravegheate zilnic cu opt aparate radar!

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să …

Share
Share