Home / Administratie / Drept la replică, Ioan Nicoară: „Demersul nostru nu trebuie privit ca o dispută între instituții sau conducători”

Drept la replică, Ioan Nicoară: „Demersul nostru nu trebuie privit ca o dispută între instituții sau conducători”

nicoara_ioanReferitor la articolul apărut în ediţia ziarului dumneavoastră din data de 21.07.2016 cu privire la comasările unităţilor şcolare din judeţul Mureş, aş dori să fac următoarele precizări.
În primul rând, conform cifrelor de şcolarizare pentru anul 2016-2017 comunicate de Inspectoratul Școlar Judeţean Mureş, Liceul Tehnologic Iernut figurează cu 332 elevi, iar Școala Gimnazială Iernut cu 1011 elevi, cifra corespunzătoare, conform legislaţiei, menţinerii a două P.J.- uri distincte.
Finanţarea sau nefinanţarea unor posturi (contabilă, bibliotecară etc.), conform “metodologiei mele” după cum afirmă dl. inspector general Someşan, nu poate fi în neconcordanţă cu normativele din domeniu aflate în vigoare, şi, nicidecum, în mod subiectiv doar pentru a “sancţiona” primarul şi a “nu-i mai da fonduri”.
Consider că singura politică de care cred că poate fi vorba, în vremelnicele poziţii pe care ne aflăm, adică de reprezentanţi ai unor instituţii, trebuie să fie aceea de a asigura, folosindu-ne de întreaga noastră capacitate fizică şi intelectuală, condiţiile optime de desfăşurare a procesului de instruire a copiilor noştri, fiecare pe zona lui de responsabilitate.
În consecinţă, demersul nostru nu trebuie privit ca o dispută între instituţii sau conducători, ci mai degraba ca unul de reprezentare și susținere corectă a nevoilor şi intereselor comunităţii, asigurând, printr-un front comun, continuarea în condiţii de calitate şi competenţă a procesului de învăţamânt în oraşul nostru.
Ioan Nicoară, primarul orașului Iernut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Luduș: Un consilier local, în comisia pentru Liceul Tehnologic nr. 1

Prof. Claudiu Corneliu Ciucă, directorul Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș, a solicitat Consiliului Local Luduș …