Home / Administratie / Garda Naţională de Mediu, 186 de inspecţii în 3 luni

Garda Naţională de Mediu, 186 de inspecţii în 3 luni

Distribuie

111Comisariatul Judeţean Mureş al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat în perioada aprilie – iunie 2016 un număr total de 186 de inspecţii, dintre care 45 le-au constituit inspecţiile planificate, conform planului anual de controale, restul de 141 constând în inspecţii neplanificate.

Amenzi totale de 240.500 lei

Potrivit comisarului şef al instituţiei, Mate Janos, efectuarea inspecţiilor neplanificate s-a realizat ca urmare a sesizărilor înregistrate – 29 de controale, verificării realizării măsurilor stabilite anterior – 6 controale, autosesizărilor – 2 controale, controalelor dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu – 54 de controale, verificării respectării măsurilor din actele de reglementare – 4 controale, controalelor cu alte autorităţi, în urma protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judetean – 44 de controale şi identificării unor obiective noi – 2 controale. „Datorită unor neconformităţi constatate cu ocazia efectuării controalelor, neconformităţi constând în general în nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare, nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor, abandonarea deşeurilor în locuri nepermise, lipsa acţiunilor pentru salubrizarea şi igienizarea localităţilor, au fost aplicate 14 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 240.500 lei, cea mai mare sancţiune fiind în valoare de 50.000 lei, aplicată la două societăţi diferite pentru nerespectarea condiţiilor impuse în actele de reglementare.

Sesizare penală pentru poluare

De asemenea, ca urmare a unei acţiuni mai ample desfăşurate pe raza judeţului Mureş vizând verificarea modului de gestionare a deşeurilor menajere municipale şi asimilabile, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş a înaintat o sesizare penală Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş pentru poluarea prin evacuarea pe sol a unor deşeuri ori substanţe periculoase produsă de un operator de salubritate. Totodată, datorită nerespectării condiţiilor prevăzute în autorizaţia de mediu, s-a notificat Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, în calitate de emitent al acesteia, în vederea suspendării autorizaţiei de mediu. Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamaţiilor – respectiv măsurile impuse în situaţiile de poluări accidentale. O pondere importantă din activitatea de control desfăşurată în această perioadă a avut-o verificarea gradului de salubrizare a localităţilor/terenurilor şi cursurilor de apă ce tranzitează unităţile administrativ – teritoriale din judeţ”, a menţionat Mate Janos.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.