Home / Cultură / Ilva Fest, locul unde arta însuflețește codrul

Ilva Fest, locul unde arta însuflețește codrul

Ilva Fest, Festivalul Artelor cum mai este el denumit își va derula ediția a doua în perioada 29-31 iulie în cadrul pitoresc al Munților Călimani, respectiv platolul de pe Ilva, din comuna Lunca Bradului. Oameni inimoși cu drag de folk și de tot ce înseamnăa frumos în frunte cu Daniel Iancu s-au gândit să aducă arta, fie că vorbim de folk, caricatură sau poezie, cât mai aproape de sufletul omului sincer și curat taman în mijlocul naturii, pe Ilva, un loc binecuvântat de Dumnezeu și de oamenii locului. Vreme de trei zile, gazdele de pe Ilva au pregătit momente de suflet, de la concerte, lansări de carte și CD, până la bunătățuri culinare specifice locului, totul într-o atmosferă caldă, specifică dragostei pentru cei dragi. Atmosfera de codru și de bună dispoziție va fi întreținută de către artiști adunați din întreaga țară, iubitori de folk, membrii ai cenaclurilor, artiști plastici, caricaturiști, scriitori care împreună însuflețesc un festival al artelor și al prieteniei. Vor cânta și încânta Adi Bezna & Andrei Maftei, Raluca Cismaru, Dinu Olărașu, Angela Mărieșiu, Ofelia Corpodean și elevii, Ioan Gyuri Pascu, Ovidiu Mihăilescu, Sebastian Ionel, Eugen Avram, Emeric Imre & Jimmy El Laco, Andreea Petruț, Daniel Iancu, Trupa Krypton- unplugged, Fără Zahăr, Grupul Ecoul, Vali Petcu, Nicu Zotta, Dan Manciulea, Enea și Smaranda German. Nu lipersc alte laturi ale frumuseții aduse de Maihai Alecu (pictură), Anca Nistor (Nistora Ceramics), Costel Pătrășcan (Caricatură), Sebastian Paic (Zestre bănățeană). Ilva Fest oferă vizitatorilor și motive de a descoperii frumosul grație lansărilor de carte și CD, pe cât de numeroase pe atât de faine, dacă ne luăm după numele operelor celor care vor lasă o parte din frumosul lor celor care vor trece pragul festivalului.

Un weekend de poveste

Lista îi cuprinde pe Dinu Olărașu cu lansarea volumului de poezii ”Prund”, și CD-ul ”Bun”, Andreea Pteruț și Rosalina Petruț cu volumul ”Muzeul Ciobotă-Petruț: Lunca Bradului”, volumele de poezii ”Planeta păpdiilor” de Ovidiu Mihăilescu, ”Pentru o femeie anume” de Eduard Zalle, ”Dragostea lui IAR” de Andrei Maftei, ”Petale de suflet” și Celor fără vină” de Felicia Feldiorean, ”La taclale cu Dunmnezeu” de Nicolae Băciuț, ”Despre cum stelele sunt puse cu mâna” de Adi Bezna, ”Altarele miresmelor târzii” de Georgeta Resteman, și nu în ultimul rând lansarea CD-ului ”Cântece sărate” de Dan Manciulea și a volumului de proză scurtă ”Menajerele soacrei mele” de Lili Crăciun. Nu ratați așadar un weekend de poveste în compania oamenilor frumoși care aduc din suflet bucuria clipei trăite, a muzicii împărtășite la răcoarea de codru. Așa că faceți bine și luați-vă cortul în spinare și trageți o tură pe Ilva pentru trei zile de poveste. Cortul vă fi de ajuns, fără nicio taxă, doar cu dragostea de codru, oameni și muzică de suflet.  Ajungeți la podul din capătul comunei Lunca Bradului și apoi o luați fain frumos în sus pe Ilva. După câțiva kilometri ajungeți la locul cu pricina, unde gazde vă vor fi aerul curat al muntelui și ospitalitatea gazdelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Locații inedite pentru mini stagiunea Filarmonicii

Printre instituțiile care și-au reluat activitatea în această perioadă se numără și Filarmonica de Stat …