Home / Reviste / Reghin / Meșteșuguri frumoase la “Zilele Reghinului”

Meșteșuguri frumoase la “Zilele Reghinului”

Parcul Central al municipiului Reghin s-a umplut de meşterii populari, protagoniştii tradionalului târg dedicat meşteşugurilor din cadrul “Zilelor municipiului Reghin” desfăşurate în perioada 22-24 iulie.

3 (6)“Muzeul Etnografic “Anton Badea” organizează o serie de manifestări în cadrul proiectului “Ocupaţii, obiceiuri şi tradiţii mureşene” desfăşurat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, Primăria Municipiului Reghin şi Asociaţia „Inovaţie în Educaţie Eureka”. Primul moment a fost spectacolul „Paradisul tradiţiilor” pe scena Zilelor Reghinului, completat de un târg viu de meşteşuguri. Atelierele din cadrul târgului au fost găzduite de Parcul Central al Municipiului Reghin pe toată durata Zilelor Reghinului . La acest târg oamenii se întâlnesc cu mai multe meşteşuguri vechi, şi totodată pot lua parte în mod activ la diferite faze şi procedee de lucru începând de la ţesut la gherghef, ceramică la roată, cioplit în lemn, tradiţionalul tors al lânei.  Târgul a reunit meşteşugari din mai multe zone ale ţării, Maramureş, Vâlcea, şi desigur meşteri locali din jurul Reghinului. Din cadrul târgului nu au lipsit  expozanţii, care au adus cu ei obiecte vechi, de la portul popular, icoane până la tradiţionala miere”, ne-a declarat Roxana Man, directorul Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin. 2 (14)Au animat atelierele târgului meşetrii populari Iorga Gheorghe din Horezu cu demonstraţii de olărit, Maria Robescu din Râmnicu Vâlcea care a coordonar atelierul de păpuşi, Florin Petrişor din Reghin, cu demonstraţii de cioplit în lemn, Maria German din Reghin cu demonstraţii de tors, Roman şi Alexandrina Biriş din Reghin cu atelierul de podoabe tradiţionale şi Ioan Pacu din Breaza cu tehnica producerii cojoacelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mașină răsturnată în Reghin

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină marți, 10 august, în …