Oaspeți din Ungaria, Polonia și Moldova la ”Zilele Reghinului” Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

Oaspeți din Ungaria, Polonia și Moldova la ”Zilele Reghinului”

Ediția cu numărul 15 a ”Zilelor municipiului Reghin” derulate în perioada 22-24 iulie s-a bucurat de perezența delegaților orașelor înfrățite din Ungaria, Polonia și Republica Moldova. Alături de oficialițile locale și județene oaspeții din Érd, Nagykőrös, Bátonyterenye, Lubaczow și Ungheni au avut parte de un moment festiv duminică, 24 iulie prilej cu care au mulțumit gazdelor reghinene pentru călduroasa primire a gazdelor în frunte cu primarul Maria Precup. ”Suntem extrem de onorați să avem alături de noi delegațiile orașelor prietene și înfrățite, dar și personalități de la nivel național și județean. Mulțumesc de asemenea colegilor din Consiliul Local datorită cărora putem face acest eveniment în cele mai bunme condiții. Nu au fost niciun fel de comentariu atunci când s-a aprobat bugetul pentru sărbătoarea orașului. De asemenea mulțumesc sponsorilor care ne-au ajutat la organizarea ediției din acest an. Mulțumiri se cuvin echipei de organizare a ”Zilelor Reghinului”, instituțiilor din municipiul Reghin și de la nivel județean care au fost alături de noi, dar și operatorilor de servicii care au făcut posibil aceste zile frumoase fără niciun fel de incidente”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Pespective de colaborare cu Érd, Ungaria

2Ne bucurăm din suflet să fim alături de reghineni la această sărbătoare, și de înfrățirea noastră cu municipiul Reghin. Întotdeauna întâlnirile dintre reprezentanții municipiului Érd cu cei ai municipiului Reghin au făcut posibil un schimb de experiență, un schimb de idei care ne ajută în continuare să dezvoltăm relația dintre cele două orașe înfrățite. Am fost martorii unui eveniment fericit nu cu mult timp în urmă când, datorită legăturii noastre de înfrățirea a luat naștere o nouă înfrățire, respectiv legătura de orașe înfrățite dintre Reghin și localitatea Lubaczow din Polonia. La Érd s-au întâlnit delegațiile celor două orașe pentrui prima dată și spre bucuria noastră ele sunt azi orașe înfrățite.Apreciem importanța faptului că în Uniunea Europeană putem să gândim fără frontiere, să ne sprijinim reciproc , să facem posibilă dezvoltarea orașelor noastre pe baza relațiilor de înfrățire. Împreună putem participa la proiecte europene care ne vor ajuta în continuare să ne dezvoltăm armonios într-o bună și rodnică colaborare”

Demjen Attila, consilierul primarului municipiului Érd

Gânduri bune din Nagykőrös, Ungaria

3În primul rând vreau să o felicit pe doamna primar Maria Precup și pe reprezentanții Consiliului Local pentru rezultatul de la ultimele alegeri. În mod deosebit mă bucur că municipiul Reghin are un primar UDMR în persoana lui Mark Endre și sunt convins că această colaborare va conducer la rezultate deosebite și la o armonie la conducerea municipiului Reghin. Este necesară această colaborare ca orașele noastre să se dezvolte. Cu mare bucurie constatăm acest lucru, pe an ce trece ea este tot mai vizibilă. Raghinul se poate mândri cu parcuri frumoase, a devenit mai tânăr. În fiecare an constatăm că succesul acestor zile ale municipiului Reghin este tot mai evident. Trebuie să fim două orașe apropiate, să ne sprijinim reciproc, mai ales acum când la nivelul Uniunii Europene constatăm cu stupoare câte pericole sunt pe cale de a se înfăptui. Trebuie să reușim să ne păstrăm identitatea și națiunile. Aceste întâlniri ale noastre reprezintă o oportunitate binevenită pentru a discuta aceste aspecte”

Attila Kortvelyesi, viceprimarul orașului Nagykőrös, Ungaria

Frumusețile Reghinului apreciate de oaspeții din Bátonyterenye

4Am venit cu drag la acest eveniment. Suntem bucuroși deoarece cu ocazia acestor evenimente am legat noi prietenii. Suntem foarte mândri atunci când delagația municipiului Reghin vin în localitatea noastră, lucru care conduce la ridicarea prestigiului celor două localități. Am încredere că în continuare această relație de înfrățire va avea rezultate deosebite, atât din punct de vedere economic, cât și cultural și al prieteniei dintre noi. Vom încerca și în continuare să le spunem locuitorilor din despre frumusețile existente la Reghin, despre ospitalitatea și amabilitatea reghinenilor. Așteptăm să veniți în număr cât mai mare în orașul nostru cu același drag cu care venim și noi la Reghin”

Letovai Zoltán , viceprimarul localității Bátonyterenye

Parteneriat de suflet între Reghin și Lubaczow, Polonia

5Ne bucurăm foarte mult că municipiul Reghin este partenerul nostru, și oriunde mergem ne lăudăm cu acest lucru. Cu toate că ne despret 1.000 de kilometri simt că suntem foarte apropiați inii de ceilalți iar colaborarea dintre noi va fi din ce îân ce mai frumoasă. Cu acest prilej doresc să vă transmit salutări speciale, o grupă de tineri olimpioci din Reghin se află în momentul de față la Lubaczow, și le-am promis că voi saluta întreg Reghinul din partea lor și a tinerilor din Lubaczow. Ei se distrează foarte bine acolo unde sunt, dar deja le este dor de casă, de Reghin.La noi la Lubaczow avem o vorbă, trebuie să avem în primul rând timp pentru muncă, dar și pentru a sărbătorii. Muncim 100%, dar când sărbătorim o facem cu 200 %. Asta le dorinm și reghinenilor, să petreacă în voie de sărbătoare”

Krzysztof Szpyt, primarul orașului Lubaczow, Polonia

Un deceniu de relații frățești între Reghin și Ungheni, Republica Moldova

6Ne bucurăm să fin invitați la cea de a 15-a ediție a sărbătoriii municipiului Reghin. Mulțiumim pentru frumoasa și călduroasa primire de care am avut parte. De fapt aici la Reghin ne simțim ca la noi acasă. O mare parte din acest lucru se datorează oamenilor buni pe care îi are Reghinul. De la ultima mea vizită în municipiul reghin avută loc anul trecut sunt plăcut surprins de ritmul în care se dezvoltă municipiul Reghin, și cred că acest lucru se datorează doamnei primar Maria Precup, echipei pe care o are la primărie și nu în ultimul rând reghinenilor. Le mulțumesc pentru faptul că au susținut-o pe Maria Precup și la ultimele alegeri, fapt pentru care o felicit din partea primarului orașului Ungheni Alexandru Ambroz, pentru această reușită, cu convingerea că va face lucruri frumoase de acum înainte. În acest an se împlinesc zece ani de când Reghinul și Ungheniul sunt orașe înfrățite, zece ani în care au fost stabilite frumoase relații de prietenie, parteneriate sociale și culturale între cele două localități. Cu siguranță că o dată cu aderarea Moldovei la Uniunea Europeană vom reuși să implementăm multe proiecte comune în domeniul social, cultural, dar mai ales în cel economic. Faptul că la ediția din acest an a Zilelor Reghinului va fi prezentă și o binecunoscută trupă rock din Republica Moldova Zdob și Zdub, nu face altceva decât să confirme că relațiile dintre Republica Moldova și România sunt foarte strânse”

Eduard Bălan, viceprimarul orașului Ungheni, Republica Moldova

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE