Primarul municipiului Sighişoara explică decizia de amânare/anulare a Festivalului Sighişoara Medievală 2016 Administratie
  • redactia
  • 7 comentarii
  • 2827 Vizualizări

Primarul municipiului Sighişoara explică decizia de amânare/anulare a Festivalului Sighişoara Medievală 2016

111Primarul municipiului Sighişoara, social-democratul Ovidiu Mălăncrăvean, a afirmat, în interviul următor acordat cotidianului Zi de Zi, că ediţia din acest an a Festivalului Sighişoara Medievală, programat a se desfăşura între 28-31 iulie, nu va mai avea loc din cauza unor deficienţe în construirea bugetului, descoperite de Comisia juridică din cadrul Consiliului Local al municipiului Sighişoara. Ovidiu Mălăncrăvean a mai precizat că soarta festivalului va fi discutată într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, care cel mai probabil va avea loc în cursul săptămânii viitoare.

Reporter: Care este poziţia oficială a Primăriei municipiului Sighişoara vis a vis de problema apărută în organizarea Festivalului Sighişoara medievală 2016?

Ovidiu Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighişoara: Eu mi-am exprimat poziţia. Lucrurile stau în felul următor: las la o parte tot ce a însemnat Consiliu Local trecut, comisia formată de Consiliul Local, activitatea comisiei formată de Consiliul Local trecut şi pornesc de la Consiliul Local nou format. Acest proiect trebuia să intre într-o şedinţă extraordinară dacă toate lucrurile erau în regulă. Din păcate, am constatat în bugetul acestui proiect, pe Legea 350, o sumă semnificativă, nu cred că greşesc dacă spun că e undeva la 310.000 lei, care este formată din închirierea spaţiului. Deci Consiliul Local pune la dispoziţia organizatorului spaţiul public, ca apoi dânsul să subînchirieze acest spaţiu şi din aceste subînchirieri, taxa de bilete, se construieşte în buget această sumă de care v-am spus, 310.000 lei. Nu contează suma ca atare, contează faptul că este ilegal să subînchiriezi spaţiu. Spaţiul public putem să îl punem la dispoziţie să se desfăşoare evenimentul, dar nu pentru subînchiriere şi pentru a face venituri din acest spaţiu public.

Rep.: Reprezentanţii organizatorului festivalului, Asociaţia „Teatrul Scena” susţin că au primit de la Primărie, instituţional, o singură comunicare, respectiv o adresă prin care proiectul lor era declarat câştigător. Ulterior, nu au mai primit nimic…

O.M.: Mi-au adresat, la sfârşitul săptămânii trecute, încă o solicitare la care o să le răspund. Sper ca în cursul zilei de astăzi (marţi, 26 iulie – n.r.) să apuc să fac treaba asta. Am şi dat-o în lucru. Comunicare de la Primărie de când sunt eu primar nu au primit.

Rep.: În şedinţa de joi, 28 iulie, se va mai discuta ceva pe tema aceasta?

O.M.: Nu, în şedinţa din 28 iulie nu se discută problema festivalului. Vom avea o şedinţă extraordinară, probabil săptămâna viitoare, în care să hotărâm data la care să putem să îl amânăm şi să facem acest festival. Acum, în această şedinţă, nu. Eu nu pot să îmi asum să semnez o hotărâre pe care să o înaintez Consiliului cu această ilegalitate.

Rep.: Practic, susţineţi că scheletul bugetului se bazează pe taxe de participare?

O.M.: Da, pe subînchirierea spaţiului public. Acum, că nu îi spunem subînchiriere, ci îi spunem taxă de participare, ideea e tot aceiaşi, că fiecare comerciant mic, începând de la bere şi alte produse artizanale, şi nu numai, plăteşte o taxă. Şi această taxă apare în bugetul respectiv. Sunt foarte surprins că e foarte mică suma care vine din sponsorizare, vorbim de 2-3% din buget. Nu poţi să asociezi un oraş cu un brand ca Sighişoara cu o astfel de sponsorizare, de 2-3%. Eu sunt convins că sunt firme mari, multinaţionale care ar veni la acest festival, care ar sponsoriza acest festival. Domnul Pancu (Liviu Pancu – n.r.) mai solicită o sumă, undeva la 130.000 lei, din partea Primăriei. Prin urmare, Primăria plăteşte tot festivalul, mai puţin cota de 10% pe care domnul Pancu o evidenţiază în bugetul respectiv. Deci Primăria dă 130.000, Primăria dă 310.000, aşa zice solicitantul că atât este suma care se strânge din vânzarea de bilete şi prin subînchirierea spaţiului public pus la dispoziţie de către Primărie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE