Home / Consiliul Judetean Mures / Card European pentru Dizabilitate, şi pentru mureşeni

Card European pentru Dizabilitate, şi pentru mureşeni

111Consiliul Judeţean Mureş va semna Convenţia pentru eliberarea Cardului European pentru Dizabilitate pentru punerea în aplicare a proiectului „VS/2015/0429 – Asigurarea mobilităţii pentru persoanele cu dizabilităţi în România şi Europa”. Decizia a fost luată joi, 28 iulie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru a Consiliului Judeţean Mureş. Cu ocazia aceleiaşi şedinţe, consilierii judeţeni l-au delegat pe Péter Ferenc, preşedintele instituţiei, pentru a semna respectiva convenţie cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

Potrivit directorului general al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş, Schmidt Lorand, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi a solicitat autorităţilor judeţului Mureş, printr-o adresă din 3 iunie 2016, semnarea convenției pentru eliberarea Cardului European pentru Dizabilitate. „Convenția are ca obiect stabilirea și dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre părți, conform competențelor deținute de acestea în temeiul actelor normative în conformitate cu care sunt organizate și funcționează, pentru realizarea în comun de activități în cadrul proiectului “Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa”, al cărui obiectiv general este facilitarea mobilității transnaționale prin intermediul emiterii Cardului European pentru Dizabilitate pentru românii cu dizabilități și recunoașterea beneficiilor din România pentru persoanele cu dizabilități din alte țări membre UE”, a explicat Schmidt Lorand, directorul general al DGASPC Mureş, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșean cercetat pentru furt de biciclete

În urma investigaţiilor efectuate, poliţişti ai Poliției orașului Miercurea Nirajului au identificat joi, 2 iulie, …