Home / Consiliul Judetean Mures / Parteneriat Mureş – Sibiu pentru dezvoltarea infrastructurii

Parteneriat Mureş – Sibiu pentru dezvoltarea infrastructurii

Distribuie

111Consiliul Judeţean Mureş şi Consiliul Judeţean Sibiu vor depune, în calitate de parteneri, în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile, proiectul „Reabilitare DJ 106 Agnita – Sighişoara”. Aprobarea acordului de parteneriat între cele două judeţe a fost aprobată joi, 28 iulie, într-o şedinţă ordinară de lucru a Consiliului Judeţean Mureş.

DJ 106 Agnita – Sighişoara, reabilitat

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, autorităţile judeţului Mureş realizează demersuri pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 106, între localităţile Agnita şi Sighişoara, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1 „Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea infrastructurii rutiere regionale la reţeaua TEN-T”.

Astfel, proiectul „Reabilitare DJ 106 Agnita – Sighişoara”se realizează în parteneriat cu Judeţul Sibiu, în conformitate cu un contract de asociere încheiat la data de 7 august 2013. „Obiectul contractului de asociere menţionat a fost asocierea Judeţului Sibiu cu Judeţul Mureş în vederea realizării în comun a proiectului, inclusiv a documentaţiei tehnico-economice. Având în vedere că pe teritoriul administrativ al Judeţului Sibiu lungimea tronsonului de drum care urmează să fie reabilitat este de 21,77 kilometri, iar pe teritoriul Judeţului Mureş 15,53 kilometri, s-a convenit ca lider de proiect să fie Consiliul Judeţean Sibiu. Astfel, Judeţul Sibiu îndeplineşte rolul de coordonator a activităţilor proiectului şi este unicul responsabil în relaţia cu Autoritatea de Management al Programului Operaţional Regional”, a menţionat Péter Ferenc. „Obiectul acordului de parteneriat îl constituie stabilirea drepturilor şi obligaţiilor părţilor, contribuţia fiecărei părţi la cofinanţarea cheltuielilor totale, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente proiectului, precum şi pe durata de valabilitate a contractului de finanţare”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

112

Proiect de 120 milioane lei

Valoarea totală a proiectului este de 120 milioane lei, cu TVA inclus, din care investiţia aferentă judeţului Sibiu se cifrează la suma de 67,02 milioane lei, cu TVA inclus, iar cea pentru judeţul Mureş este de 52,98 milioane lei, cu TVA inclus. De asemenea, valoarea totală nerambursabilă a proiectului este de 117,6 milioane lei, cu TVA inclus. „Proiectul „Reabilitare DJ 106 Agnita – Sighişoara” este prevăzut în Planul de Dezvoltare a Judeţului Mureş pentru perioada 2014-2020, aprobat prin Hotărârea nr. 107/31 iulie 2014 şi pe lista proiectelor regionale de infrastructură rutieră finanţabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiţie 6.1, aprobată prin Hotărârea nr. 10/23 iunie 2016 a Consiliului de Dezvoltare Regională Centru, revizuită prin Hotărârea nr. 27/25 noiembrie 2015. Termenul de depunere a proiectelor în cadrul POR, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiţii 6.1. este 16 noiembrie 2016”, a menţionat Péter Ferenc.

 

De asemenea, verificati

Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.