Home / Slider / „Asigură-ţi o zi frumoasă!”. Ce ne recomandă polițiștii mureșeni

„Asigură-ţi o zi frumoasă!”. Ce ne recomandă polițiștii mureșeni

Distribuie

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, sprijinit de structurile de jandarmi şi poliţie locală, au reluat activităţile ce au ca scop menţinerea gradului de siguranţă a cetăţenilor în Complexul Mureşul şi zonele adiacente, în cea de-a VIII-a ediţie a Proiectului „Asigură-ţi o zi frumoasă!”

În sezonul estival, la „Weekend” îşi petrec timpul liber foarte multe persoane. În fiecare an, pe timpul verii, aglomeraţia de autoturisme din jurul complexului şi neglijenţa unor proprietari, fac din această zonă una vulnerabilă din punct de vedere al furturilor din autoturisme.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, activităţile derulate în anii anteriori în zona complexului au avut rezultate benefice, dar au condus la concluzia că numeroşi proprietari de autoturisme, în special din alte judeţe, lasă bunuri la vedere, în interior.

Cea de-a VIII-a ediţie a Proiectului „Asigură-ţi o zi frumoasă!”a demarat la 1 iulie şi se va finaliza în 31 august 2016, vizând în special informarea cetăţenilor cu privire la măsurile preventive. Astfel, în baza unui grafic de activităţi, o echipă de poliţişti, jandarmi și poliţişti locali este prezentă în zonă, într-un interval orar oportun.

Pe lângă distribuirea sau expunerea de materiale preventive, de mare ajutor au fost mesajele şi spoturile difuzate la Radio Vacanţa, precum şi concursurile organizate în zilele de sâmbătă şi duminică, premiile fiind veste reflectorizante sau tricouri inscripţionate.

După o lună de la debutul activităţilor, în zona menţionată a avut loc un singur furt, dintr-un autoturism înmatriculat în Sibiu parcat pe strada Plutelor, din care, prin forţarea sistemului de închidere, autorii au sustras un sistem de navigaţie.

Polițiștii mureșeni ne reamintesc faptul că, lăsarea la vedere a bunurilor în autoturism (telefoane, genţi sau portofele chiar şi goale, sisteme audio cu faţa detaşabilă, GPS ) ne expune riscului de a deveni victime.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.