Home / Administratie / DJ 135A Viforoasa – Neaua – Miercurea Nirajului – Hodoşa, pietruit

DJ 135A Viforoasa – Neaua – Miercurea Nirajului – Hodoşa, pietruit

111Documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Reabilitare prin pietruire a drumului judeţean DJ 135A Viforoasa – Neaua – Miercurea Nirajului – Hodoşa – intersecţia DJ 153, km 33+150 – 36+988” a fost aprobată joi, 28 iulie, într-o şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Mureş. Proiectul are o valoare de 4,45 milioane lei, echivalent a 998.222 euro.

Drum aflat în prezent „în stare de degradare”

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mureş Ovidiu Dancu, drumul judeţean DJ 135A Viforoasa – Miercurea Nirajului – Hodoşa -intersecţia DJ 153, între kilometri 33+150 – 36+988 este situat între localitatea Sâmbriaş şi intersecţia cu drumul judeţean DJ 153, pe teritoriul administrativ al comunelor Hodoşa, Gorneşti şi Beica de Jos, fiind în administrarea Consiliului Judeţean Mureş. „Din punct de vedere al stării tehnice, tronsonul de drum se prezintă astfel: nu are capacitate portantă corespunzătoare pentru preluare a unui trafic rutier care creşte cu trecerea timpului, apa stagnează pe partea carosabilă, există numeroase denivelări şi gropi, geometria transversală şi pantele longitudinale nu pot asigura scurgerea apelor, unele podeţele de descărcare transversale a apelor colmatate, degradate, siguranţa circulaţiei este periclitată de o geometrie neamenajată. Sistemul rutier este alcătuit dintr-o pietruire, aflat într-o stare tehnică avansată de degradare, cu calificativul „Rău”, conform expertizei tehnice. Toate acestea conduc la un disconfort accentuat la parcurgerea acestui tronson, punând în dificultate accesul participanţilor la trafic. Având în vedere starea de viabilitate a acestui tronson de drum judeţean, total necorespunzătoare, cu denivelări permanente ale suprafeţei carosabile, cu noroi şi aluviuni pe timp cu precipitaţii sau praf pe timp secetos, se impune reabilitarea acestuia pin lucrări de pietruire, asigurându-se în acest caz o viabilitate corespunzătoare cerinţelor traficului mereu în creştere”, a precizat Ovidiu Dancu.

Potrivit acestuia, reabilitarea DJ 135A pe sectorul cuprins între kilometri 33+150 şi 36+988 se va realiza „prin pietruire şi va cuprinde realizarea unei fundaţii corespunzătoare în concordanţă cu categoria funcţională şi clasa tehnică din care face parte drumul”, iar lăţimea părţii carosabile va fi de 6 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU ”Magna Cum Laude”. Roxana Munteanu, motivată să performeze în kinetoterapie

Cotidianul Zi de Zi vă propune o serie de prezentare a șefilor de promoție din …