Home / Administratie / Execuția bugetului municipiului Tîrgu Mureș pe primul semestru, aprobată

Execuția bugetului municipiului Tîrgu Mureș pe primul semestru, aprobată

Distribuie

 

IMG_2358_SITE

Contul de execuție a bugetului local al Municipiului Tîrgu Mureș a fost aprobat fără voturile celor trei consilieri POL, care s-au abținut de la vot. 

 

Potrivit proiectului de hotărâre privind contul de execuție a bugetului pe semestrul I, bugetul la capitolul de venituri a fost realizat în sumă de 207,8 milioane de lei față de estimarea de 287 de milioane de leo. Persoanele fizice și-au achitat debitele stabilite pentru întreg anul 2016 în procent de 72,1 %, în timp ce persoanele juridice în cuantum de 59,8 %. Cele mai mici încasări, conform prevederile trimestriale, dacă ar fi să realizăm un top 5, s-au înregistrat la impozitul pe profit de la agenți economici – 7,11 % (27.000 de lei dintr-o estimare de 380.000 de lei), contribuția asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea termică – 8,74 %, venituri din recuperarea cheltuielilor de judecată, imputații și despăgubiri – 9,51 %, respectiv subvenții pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței – 9,99 %, respectiv neîncasările din taxele hoteliere – 29,73 %. La distanță de mai bine de 10 % sunt impozitele și taxele pe proprietate, și anume impozit și taxă pe clădiri de la persoane juridice – 43,64 %.
Sunt și capitole de venituri unde s-au înregistrat depășiri de peste 100 % – venituri din valorificarea unor bunuri – până la 144 % (alte impozite și taxe pe proprietate) sau chiar 200 % – alte impozite și taxe fiscale.
Cheltuielile au fost în sumă de 200,1 milioane de lei. Cele mai problematice capitole de cheltuieli sunt cele pentru bunuri și servicii de la capitolul tranzacții privind datoria publică și împrumuturi – 0,46 %, cele pe proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile – 9,46 % realizate (la cel referitor la protecția mediului, situația e și mai proastă, doar 4,02 % cheltuiți, sau la transporturi unde e doar 1,36 %), bunuri și servicii pentru sănătate – 11,67 %, cheltuieli de capital pentru autoritățile publice – 13,05 %, cheltuieli de capital pentru învățământ – 15,16 %.
Proiectul a trecut fără voturile POL, cei trei aleși locali abținându-se.

Proiectul poate fi lecturat aici: hot aprobare cont executie ii 2016, expunerea de motive aici exp.mot aprobare cont executie ii 2016, iar anexele anexa 1,2,3,4.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.