Strategie de dezvoltare locală pentru Târnăveni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 386 Vizualizări

Strategie de dezvoltare locală pentru Târnăveni

ovidiu vasile modorcea

Consilierul Ovidiu Vasile Modorcea (PNL) a depus jurământul în cadrul unei ședințe ordinare a noului Consiliu Local al Municipiul Târnăveni, desfășurate la sediului consiliului local, în ziua de joi, 28 iulie. Evenimentul a  fost urmat de desemnarea celor doi consilieri care vor participa la Adunarea sătească pentru alegerea delegatului satului Bobohalma, în acest sens fiind numiți consilierii Dorin Gligor (PMP)

dorin gligor

și Mircea Vodă (PNL)

mircea voda

cu 17 voturi pentru și o abținere. Alegerea delegatului sătesc se desfășoară în prezența primarului sau a viceprimarului și a minim doi consilieri locali desemnați prin hotărâre de consiliu. Alegerea delegatului se face cu majoritatea voturilor celor prezenți la adunare.

Proiectul de hotărâre privind modificarea  Hotărârilor Consiliului Local Târnăveni nr.1/27.06. 2016 și nr. 5/27.06.2016 a fost retras la începutul ședinței de către inițiatorul acestuia, Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni. Consilierii au votat în cadrul proiectului de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de funcționare a Consiliului Local al municipiului Târnăveni unele modificări. Astfel, pe  întreaga durată a mandatului consiliului va funcţiona comisia de validare alcătuită  din 5 membri  din rândul consilierilor în componenţa  nominală aprobată. Odată cu invitaţia la şedinţă se va înmâna fiecărui consiler întreaga documentaţie cu privire la problemele ce se vor supune dezbaterii conform proiectului ordinii de zi, proiecte de hotărâri, propuneri, rapoarte, întrebări, interpelări, petiţii, în format electronic și tipărit. Consilierul sau persoana care ia cuvântul este obligat să se refere exclusiv la chestiunea pentru discutarea căreia s-a înscris la cuvânt, în acest sens, fiind votate 4 minute pentru fiecare partid.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea clădirii la sectorul Servicii Dezvoltarea Publică – Clădiri” a fost aprobat cu 13 voturi pentr, 2 împotrivă și 3 abțineri.Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Cantinei de ajutor Social organizatorice și a Statului de funcții ale Serviciului Public de Asistență Socială a fost votat cu 13 voturi pentru, 2 împotrivă și 3 abțineri. Proiectele de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului general consolidat al municipiului Târnăveni la data de 30 iunie 2016, privind rectificarea bugetului general consolidat al municipiului Târnăveni pe anul 2016 și cel care vizează aprobarea Structurii organizatorice și a Statului de funcții ale Serviciului Public de Asistență Socială au fost votate în unanimitate. Proiectul de hotărâre de completarea “Planului local de acțiune privind incluziunea minoritații rome din Târnăveni pe anul 2016”, cel de completarea “Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Târnăveni, pentru perioada 2014 – 2020”, au fost aprobate în unanimitate. Nu la fel de bine a fost privită aprobarea transmiterii în sistem audio/video a ședințelor consiliului local al municipiului Târnăveni, care nu a trecut de votul consilierilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE