Home / Business / VIDEO: Vinotecă Villa Vinea, inaugurată la Sighişoara

VIDEO: Vinotecă Villa Vinea, inaugurată la Sighişoara

111
Producătorul de vinuri Castel Vinum, deţinătorul brandului Villa Vinea, a inaugurat miercuri, 27 iulie, prima vinotecă din Transilvania şi a doua din România deschisă după modelul vinotecilor occidentale. Intitulată Vinothek & Bistro, aceasta funcţionează într-un spaţiu amenajat cu mult bun gust situat în Piaţa Hermann Oberth nr. 9 din Sighişoara, într-o zonă foarte frumoasă a oraşului, încărcată de istorie.

Concept nou pentru Transilvania

Potrivit managerului general al Castel Vinum, Cristian Podar, vinoteca de la Sighişoara se adresează atât localnicilor, cât şi turiştilor, oferta către aceştia fiind alcătuită din vinuri de calitate, producţie proprie, dar şi gustări reci preparate din produse tradiţionale locale. „Inauguram astăzi un wine-bistro, o vinotecă în care vrem să aducem un concept nou pentru Transilvania. Probabil în România, în Bucureşti, mai găsim vinoteci de acest gen, care să fie la standarde europene, aidoma vinotecilor din Franţa sau Italia. Asta înseamnă că pe lângă vinurile premium Villa Vinea pe care le pot degusta, clienţii au posibilitatea de a degusta şi produse culinare reci, realizate doar cu ingrediente locale, comercializate în vinoteca noastră. Astfel, sighişorenii şi turiştii sunt invitaţi să deguste vinurile alături de un snack, o mâncare rece, cu produse tradiţionale locale”, a afirmat managerul general al Castel Vinum. „Am ales Sighişoara deoarece este un oraş cu un potenţial turistic extraordinar. Puteam alege un alt oraş mult mai mare, Braşov sau Sibiu, dar am ales Sighişoara pentru că ne dorim să completăm oferta pe care Cetatea o face turiştilor, şi anume să aducem turiştilor nişte vinuri locale de calitate superioară”, a completat Cristian Podar.

Calitatea, principalul atu

De asemenea, managerul general al Castel Vinum a subliniat că principalul atu al vinotecii de la Sighişoara îl reprezintă calitatea produselor. „Pe noi ne interesează în principal calitatea în ceea ce priveşte producţia de vinuri. Avem o producţie foarte vinuri pe hectar, nu depăşim 4.500 de kilograme la hectar, ceea ce înseamnă foarte puţin. Ne interesează doar calitatea şi sperăm ca acest lucru să se vadă la următoarele concursuri la care vom participa. Ceea ce ne-am propus noi pentru perioada imediat următoare este să producem cel mai Sauvignon Blanc şi cel mai bun Gewuerz Traminer din România”, a explicat Cristian Podar.

Citeste si:  Modernizare de străzi în Iernut

112

Producţie de 100.000 de litri/an

Referindu-se la podgoria din comuna Mica, managerul general al Castel Vinum a oferit câteva informaţii despre producţia de vinuri şi despre soiurile de struguri cultivate. „Producţia noastră de vinuri este de aproximativ 100.000 de litri/an, undeva la 70-80.000 de butelii, diferenţa fiind comercializată ca vin de masă. În cele 32 de hectare de la Mica avem 11 soiuri de struguri, 80% soiuri albe şi 20% soiuri roşii, Valea Târnavei Mici fiind foarte faimoasă la producţia  de vinuri albe. În 2001, când a apărut ideea înfiinţării podgoriei, domnul Heiner Oberrauch, proprietar, a analizat cu atenţia posibilitatea plantării de struguri roşii, în vederea producţiei de vinuri roşii. Astfel, în 2006 am plantat primele 20 de hectare, în 2012 următoarele 12, iar astăzi avem aproximativ 32 de hectare. Producem aproximativ 20 de etichete diferite”, a menţionat Cristian Podar. „Villa Vinea este în fază finală să mai cumpărăm 40 de hectare de vie, nu departe de noi, tot pe Valea Târnavei Mici, o altă vie tânără, e vorba de anul 2010 ca plantare, prin programul de reconversie”, a mai anunţat, în premieră, managerul general al Castel Vinum.

1 comentariu

  1. Aş dorii informatii daca am inteles ati avea nevoie de administratie pentru localul din sighisoara as dori sa aflu detalii mai multe 0748784577 tiberius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Schimbări în conducerea Heineken România

Heineken România anunță schimbări în structura organizatorică și în echipa de conducere a companiei. Începând …