Bugetul judeţului Mureş, în grafic Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 259 Vizualizări

Bugetul judeţului Mureş, în grafic

222La data de 30 iunie 2016, încasările realizate la veniturile bugetului judeţean au fost de 128,8 milioane lei, reprezentând 87,9% din planificarea trimestrială, veniturile secţiunii de funcţionare au fost realizate într-o proporţie de 83,2% faţă de prevederi, iar veniturile secţiunii de dezvoltare au fost realizate în proporţie de 113,1% faţă de planificare. Consilierii judeţului Mureş au aprobat joi, 28 iulie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, Raportul privind execuţia bugetului judeţului Mureş la 30 iunie 2016.

7,8% din venituri, pentru dezvoltare

Bugetul propriu al județului Mureș pe primele două trimestre ale anului 2016 a fost elaborat, aprobat și executat în concordanță cu prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările ulterioare, ale Legii nr. 339/2015 privind aprobarea bugetului de stat pe anul 2016 și a celorlalte acte normative care privesc domeniul bugetar. Ca și structură, veniturile bugetului Consiliului Județean Mureș sunt formate într-o proporție de 92,13% din venituri ale secțiunii de funcționare și 7,87% din venituri ale secțiunii de dezvoltare. „Execuţia bugetului la 30 iunie 2016 a Consiliului Judeţean Mureş s-a constatat o încasare a veniturilor în procent de 87%, iar cheltuielile sunt în jur de 45%”, a declarat Alin Mărginean, director executiv al Direcţiei Economice din cadrul Consiliului Judeţean Mureş.

Economii pe principiul „celor 3E”

În ceea ce priveşte cheltuielile, în semestrul I al exerciţiului financiar 2016, suma înregistrată la nivelul Consiliului Judeţean Mureş este de 104,6 milioane lei, căreia îi corespunde un grad de realizare de 45,5% faţă de cheltuielile prevăzute pentru primele şase luni ale acestui an, respectiv 229,9 milioane lei. „Economiile au mers pe principiul celor 3E, economicitate, eficienţă şi eficacitate. Totodată, în bugetul iniţial al Consiliului Judeţean Mureş s-a cuprins suma de 34,6 milioane lei aferentă finalizării proiectului „Parc auto pentru sporturi cu motor”. La licitaţie, publicată pe SEAP, această lucrare a fost contractată pentru suma de aproximativ 22 de milioane lei. De aici rezultă o economie de aproape 12 milioane lei, care pe parcursul execuţiei bugetare după iulie 2016 se poate repartiza pentru alte cheltuieli prioritare judeţului. Această sumă se reflectă şi în rectificarea bugetului Consiliului Judeţean Mureş pe luna iulie 2016”, a declarat Alin Mărginean.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE