DJ 106 Agnita – Sighişoara, reabilitat cu bani europeni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1307 Vizualizări

DJ 106 Agnita – Sighişoara, reabilitat cu bani europeni

222Consilierii judeţeni au aprobat joi, 28 iulie, într-o şedinţă ordinară de lucru, documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico -economici ai investiţiei „Reabilitare DJ 106 Agnita – Sighişoara”, proiect conceput în cadrul unui parteneriat dintre Consiliul Judeţean Sibiu şi Consiliul Judeţean Mureş. Valoarea totală a proiectului este de 119,7 milioane lei, din care valoarea investiţiei aferentă Judeţului Mureş este de 52,8 milioane lei. De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe Consiliul Judeţean Mureş şi-a asumat faptul că la momentul recepţiei lucrărilor implementate prin proiectul finanţat prin POR 2014-2020, întregul traseu va fi funcţional, în stare bună, în integralitatea sa, inclusiv tronsoanele finanţate din alte surse de finanţare, asigurându-se conectarea la reţeaua TEN-T.

37,3 kilometri, reabilitaţi

Drumul judeţean 106 are originea în municipiul Sibiu şi punctul terminus în municipiul Sighişoara şi face legătura între Autostrada A1, DN7/E 81 (Sibiu) şi DN 13/E 60 (Sighişoara), asigurând conectivitatea la reţeaua rutieră TEN-T şi reţeaua feroviară TEN-T Coridorul Rin – Dunăre, Arad – Constanţa.

De asemenea, drumul se desfăşoară pe raza a două judeţe: în judeţul Sibiu de la kilometrul 60+711 până la kilometrul 82+490 pe o lungime de 21,779 kilometri şi în judeţul Mureş de la kilometrul 82+490 până la kilometrul 98+023 pe o lungime de 15,533 kilometri. “În vederea îmbunătăţirii mobilităţii rutiere interregionale şi asigurării accesului rutier spre o zonă cu potenţial turistic – Cetatea Sighişoara  – patrimoniu UNESCO, biserici săseşti fortificate – în august 2013 s-a semnat un contract de asociere cu Judeţul Sibiu, în vederea reabilitării în comun a drumului judeţean DJ106. Lungimea drumului DJ 106 supus reabilitării, este de 37,312 kilometri, între kilometrul 60+711 la ieşirea din oraşul Agnita, până la kilometrul 98+023, la intrarea în municipiul Sighişoara. Acest drum are o importanţă specială, asigurând legătura directă cu municipiul Sighişoara şi în continuare cu partea de Nord şi Nord-Est a ţării”, a precizat Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

Referindu-se la situaţia actuală a drumului, Ovidiu Dancu a menţionat că tronsonul supus reabilitării “are durata de valabilitate depăşită prezentând numeroase degradări, atât ale îmbrăcăminţii căii cât şi cedări ale fundaţiei”. De asemenea, Ovidiu Dancu a mai precizat că “elementele geometrice nu corespund cerinţelor de trafic actual şi de perspectivă, iar lucrările de colectare şi evacuare a apelor sunt nefuncţionale”, precum şi că “principala problema a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual şi prognozat precum şi de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE