Share
Home / Administratie / DJ 106 Agnita – Sighişoara, reabilitat cu bani europeni

DJ 106 Agnita – Sighişoara, reabilitat cu bani europeni

222Consilierii judeţeni au aprobat joi, 28 iulie, într-o şedinţă ordinară de lucru, documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico -economici ai investiţiei „Reabilitare DJ 106 Agnita – Sighişoara”, proiect conceput în cadrul unui parteneriat dintre Consiliul Judeţean Sibiu şi Consiliul Judeţean Mureş. Valoarea totală a proiectului este de 119,7 milioane lei, din care valoarea investiţiei aferentă Judeţului Mureş este de 52,8 milioane lei. De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe Consiliul Judeţean Mureş şi-a asumat faptul că la momentul recepţiei lucrărilor implementate prin proiectul finanţat prin POR 2014-2020, întregul traseu va fi funcţional, în stare bună, în integralitatea sa, inclusiv tronsoanele finanţate din alte surse de finanţare, asigurându-se conectarea la reţeaua TEN-T.

37,3 kilometri, reabilitaţi

Drumul judeţean 106 are originea în municipiul Sibiu şi punctul terminus în municipiul Sighişoara şi face legătura între Autostrada A1, DN7/E 81 (Sibiu) şi DN 13/E 60 (Sighişoara), asigurând conectivitatea la reţeaua rutieră TEN-T şi reţeaua feroviară TEN-T Coridorul Rin – Dunăre, Arad – Constanţa.De asemenea, drumul se desfăşoară pe raza a două judeţe: în judeţul Sibiu de la kilometrul 60+711 până la kilometrul 82+490 pe o lungime de 21,779 kilometri şi în judeţul Mureş de la kilometrul 82+490 până la kilometrul 98+023 pe o lungime de 15,533 kilometri. “În vederea îmbunătăţirii mobilităţii rutiere interregionale şi asigurării accesului rutier spre o zonă cu potenţial turistic – Cetatea Sighişoara  – patrimoniu UNESCO, biserici săseşti fortificate – în august 2013 s-a semnat un contract de asociere cu Judeţul Sibiu, în vederea reabilitării în comun a drumului judeţean DJ106. Lungimea drumului DJ 106 supus reabilitării, este de 37,312 kilometri, între kilometrul 60+711 la ieşirea din oraşul Agnita, până la kilometrul 98+023, la intrarea în municipiul Sighişoara. Acest drum are o importanţă specială, asigurând legătura directă cu municipiul Sighişoara şi în continuare cu partea de Nord şi Nord-Est a ţării”, a precizat Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

Referindu-se la situaţia actuală a drumului, Ovidiu Dancu a menţionat că tronsonul supus reabilitării “are durata de valabilitate depăşită prezentând numeroase degradări, atât ale îmbrăcăminţii căii cât şi cedări ale fundaţiei”. De asemenea, Ovidiu Dancu a mai precizat că “elementele geometrice nu corespund cerinţelor de trafic actual şi de perspectivă, iar lucrările de colectare şi evacuare a apelor sunt nefuncţionale”, precum şi că “principala problema a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual şi prognozat precum şi de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar.”

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mama băiețelului Eduard, mesaj emoționant pentru mureșeni!

Raluca Oprea, mama lui Eduard, băiețelul diagnosticat în 2019 cu o afecțiune cumplită, al cărui …

Share
Share