Home / Cultură / Artiști din opt țări la Festivalul Internaţional ”Harmonia Cordis”

Artiști din opt țări la Festivalul Internaţional ”Harmonia Cordis”

Distribuie

Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis” ediţia a XI-a – Târgu Mureş va avea loc în perioada 10-15 august 2016, fiind  cel mai mare festival de chitară din estul Europei care a cunoscut  un succes notabil în precedentele ediţii prin atragerea de participanţi şi invitaţi din lumea muzicii clasice naţionale şi internaţionale. Ediția din acest an aduce iubitorilor muzicii o frumoasă surpriză, unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai lumii Tommy Emmanuel din Australia. Invitații vin din 8 țări precum Japonia, Australia, Franța, Venezuela, Austria, Grecia, Ungaria și Romania. Festivalul propune și în acest an cursuri de măiestrie (chitară clasică și jazz), recitaluri solo (chitara clasică și chitară jazz), concerte de muzică de cameră, și un concert cu Filarmonică, în cadrul unui eveniment de anvergură conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic și internațional, prin intermediul căruia organizatorii doresc să aducă o contribuție originală în îmbunătățirea unor aspecte problemă din domeniul chitaristic.

1 Beke”Prin organizarea acestui eveniment principalul scop pe care îl urmărim este acela de a reuni iubitorii de chitară, fie că sunt studenți la conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzică, fie tineri amatori pasionați de acest instrument, în jurul unor mari interpreți de chitară. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce în contextul cultural educativ oferit de spectacole de excepție, recitaluri de chitară solo, unde se interpretează piese noi, originale executate de cei mai buni maeștri din domeniu, de renume internațional. Prin spectacolele oferite de unii din cei mai renumiți artiști în domeniu urmărim de asemenea promovarea de standarde muzicale înalte în rândul publicului ascultător și creșterea exigențelor de interpretare în randul publicului de specialitate. Cât despre publicul larg vizat se are în vedere popularizarea instrumentului în plan socio-cultural, cu precădere în randul tineretului, atragerea și familiarizarea acestuia cu muzica de chitară și cu muzica clasică de calitate. Unul din mijloacele prin care ne propunem să facilităm realizarea acestui obiectiv este de a oferi acces liber tuturor spectatorilor la concertele ținute in cadrul festivalului”, a precizat Beke István, preşedintele Asociaţiei Harmonia Cordis.

Programul Harmonia Cordis 2016

10 August 2016

Takuya Okamoto19.00-19.20 (Palatul Culturii) : Harmonia Cordis Project: Recitalul tinerilor laureați

Alecu Ciapi (RO)

19:20 : Concertul de gală : Ookamoto Takuya (JPN), Eduard Leață (RO)

11 August 2016

gabriel g10.00–13.00 și 15.00–18.00 (Universitatea de Artă Târgu-Mureș) : Cursuri de măiestrie (chitară clasică, chitară de jazz, muzică de cameră) discuții din domeniul de specialitate artistică.

19.00-19.20 (Palatul Culturii) : Harmonia Cordis Project: Recitalul tinerilor laureați

Radu Vâlcu (RO)

19.20 Concertul de gală.: Gabriel Guillén (Venezuela), Radu Vâlcu, Parlan Duo: Farkas-Barabas Szabolcs (H),  Zsirós Réka (H), 

22.00 (J’ai Bistro) : Trio: Orosz Dávid, Cristian Zaharie, Babtan Florian (RO)

12 August 2016

Venti Chiavi Guitar Trio10.00–13.00 și 15.00–18.00 (Universitatea de Arte) : Cursuri de măiestrie

17.00 (Universitatea de Artă) : Expoziție cu prezentarea instalațiilor de amplificare acustică AER, și instrumente muzicale arhaice. Prezintă specialistul Lörincz György

19.00-19.20 (Palatul Culturii) : Harmonia Cordis Project: Recitalul tinerilor laureați

Ana Bibescu (RO)

19.20 Concertul de gală : Venti Chiavi Guitar Trio (H): Ritter Zsófia, Kormos Balázs, Toth Álmos, Pusztai Antal Jazz Band : Pusztai Antal, Asztalos Zsolt (RO), Hadnagy Attila (RO)

22.00 (Zanza Cafe & Lounge) : Parlan Duo: Farkas-Barabas Szabolcs (H), Zsiros Réka (H)

13 August 2016

duo Solaris1low10.00–13.00 li 15.00–18.00 (Universitatea de Arte) : Cursuri de măiestrie

17.30-18.30 (Palatul Culturii) : Concertul tinerilor talete din Târgu-Mureș

19.00-19.20: Harmonia Cordis Project: Recitalul tinerilor laureați

Bozsoki Gergő (SRB)

19.20 Concertul de gală: Duo Solaris (F): Florian Larousse – Jérémy Peret, Costas Cotsiolis (GR)

14 August 2016

giran peter10.00–13.00 si 15.00–18.00 (Universitatea de Arte) : Cursuri de maiestrie

19.00-19.20 (Palatul Culturii) : Harmonia Cordis Project: Recitalul tinerilor laureati

19.20 : Concertul de gală :Concert cu Filarmonica de Stat Targu Mureș, dirijor Werner Gábor (H), soliști Giran Péter (H); guitar quartet: Csaki András (H), Giran Péter (H), Beke István Ferenc (RO), Pavlotits Dávid (H)

15 August 2016

20.00 (Cetatea Târgu Mureș) : duo Tudor Gliga (RO), Orosz Dávid (RO)

Beke István Ferenc (RO) și racitalul special Tommy Emmanuel inclus în cadrul ”It Is Never Too Late Tour”

Tommy-Emmanuel-2William Thomas Emmanuel s-a născut în anul 1955 la Muswellbrook, New South Wales, Australia. Emanuel a început să cânte de la vârsta de 4 ani, iar primul acord de chitară învățat a fost din piesa „Guitar Boogie” de Arthur Smith. În anul 1960 și-a întemeiat propria trupa care se numea The Emmanuel Quartet. Când era copil, Tommy studia câte 16 ore pe zi, ceea ce a evidențiat ambiția sa acerbă. Acesta a colaborat cu mulți artiști de renume din industria muzicală și a compus multe piese de succes. Versatilitatea sa muzicală este evidența prin numeroasele stiluri de muzică pe care le abordează: jazz, rock and roll, bluegrass, country și chiar și muzica clasică. “Pentru mine, muzica este ceva pozitiv și frumos. Dacă pot să transmit asta și altora, atunci sunt fericit. ” Acest chitarist extraordinar s-a remarcat pe plan mondial, iar la 43 de ani este deja considerat o legendă. ”Dacă așspune că sunt binecuvântat, aceasta ar fi o afirmație modestă. ” a relatat artistul în biografia sa de pe website-ul Sony Music Artist Info. „În majoritatea timpului aștept să mă ciupească cineva și să mă treazească din acest vis. ” , afirmă Tommy Emmanuel.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.