Home / Cultură / „Oraşul viorilor”, prezent la Festivalul Văii Gurghiului

„Oraşul viorilor”, prezent la Festivalul Văii Gurghiului

111Aleşii locali ai municipiului Reghin au aprobat joi, 28 iulie, într-o şedinţă extraordinare de lucru, alocarea din bugetul local al Municipiului Reghin a sumei de 43.000 lei către Asociaţia „Comunităţilor Văii Gurghiului”, reprezentând cotizaţia anuală a Municipiului Reghin în calitate de membru al acestei asociaţii. De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobată şi alocarea sumei de 25.000 lei, din bugetul local, reprezentând cheltuieli ocazionate de participarea Municipiului Reghin la ediţia a XI-a a Festivalului Văii Gurghiului, eveniment care va avea loc în perioada 26-28 august 2016, pe platoul „Fâncel” din zona comunei Gurghiu.

Ca şi la alte ediţii ale festivalului, şi în acest an municipiul Reghin va fi prezent la eveniment cu o casă alegorică la conţinutul căreia îşi vor aduce contribuţia mai multe instituţii locale: Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” – manager Ioan Conţiu, Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” – manager Marcel Naste, Muzeul Etnografic „Anton Badea” – manager Roxana Man, Biblioteca Municipală „Petru Maior” – manager Sorina Bloj şi Serviciul Sere şi spaţii verzi – şef secţie Gagyi Maria. „Acest eveniment de mare amploare, iniţiat de Consiliul Judeţean Mureş în parteneriat cu Asociaţia Comunităţilor Văii Gurghiului, are ca scop principal promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor culturale şi a potenţialului turistic al zonei. Primăria municipiului Reghin, prin instituţiile de cultură şi alte servicii subordonate, suntem parte organizatorică a acestui eveniment de anvergură naţională, bucurându-ne de un remarcabil succes datorat expoziţiilor tematice şi florale etalate la casa alegorică, a recitalurilor susţinute la scena special amenajată de către orchestrele populare, ansamblurile de dansuri şi soliştii vocali din oraşul nostru, a prezenţei meşterilor populari şi producătorilor locale d epreparate naturale, miere, dulceţuri, sucuri, etc.”, se arată în referatul de necesitate întocmit de Ioan Conţiu, Marcel Naste, Roxana Man, Sorina Bloj şi Gagyi Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Radu Ungureanu, condus pe ultimul drum luni, 25 ianuarie

Reprezentanții Clinicii veterinare R&R din Târgu Mureș au anunțat sâmbătă, 23 ianuarie, pe pagina de …