Home / Sanatate / Screening gratuit anti-cancer pentru târnăvenence

Screening gratuit anti-cancer pentru târnăvenence

111Consilierii locali ai municipiului Târnăveni au aprobat joi, 28 iulie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, încheierea unui parteneriat de colaborare între Primăria municipiului Târnăveni şi Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” din Cluj Napoca, promotor al proiectului CEDICROM – „Creşterea capacităţii sectorului de sănătate românesc de a pune în aplicare programe de screening organizat pentru cancer”. Proiectul face parte din programul RO 19:06 Iniţiative în sănătate publică, finanţat prin mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.

Potrivit protocolului, autorităţile locale din municipiul Târnăveni se angajează să sprijine echipele mobile ale Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” din Cluj Napoca din cadrul respectivului proiect, prin informarea şi mobilizarea femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, cu domiciliul în raza localităţii, pentru a participa la efectuarea testelor Babeş-Papanicolau de prevenire a cancerului de col uterin, teste HPV pentru femei între 30 şi 64 de ani şi mamografii pentru femei între 50 şi 69 de ani. „Ca şi cheltuieli financiare din partea administraţiei locale, nu implică nimic. Implică doar acceptul unei ambulanţe ultramoderne care să efectueze în Târnăveni nişte teste medicale, printre care Babeş-Papanicolau, mamografie mamară, pentru prevenirea cancerului uterin. Noi, ca şi Primărie, ne obligăm să informăm femeile despre importanţa unui control medical şi să anunţăm că acest control se face gratuit”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni.

Citeste si:  Ziua Omului de zăpadă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Investiția în educație susținută de Leonard Azamfirei

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Educație (UMFST) ”George Emil Palade” din Ttârgu Mureș, …