Tabăra de creaţie „Irsai Zsolt”, la al 22-lea episod Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 428 Vizualizări

Tabăra de creaţie „Irsai Zsolt”, la al 22-lea episod

1Lucrările realizate în cadrul celei de-a 22-a ediţie a taberei de creaţie „Irsai Zsolt”, organizată la începutul lunii iulie la Sovata de către Uniunea Democrată a Tinerilor Maghiari Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Arte (UAT) din Târgu-Mureş şi cu sprijinul Fondului Bethlen Gabor şi Fundaţiei Communitas Târgu-Mureş, pot fi admirate în cadrul unei expoziţii găzduită la sediul UAT până în luna octombrie a acestui an.

Participanţi din Mureş şi Harghita

Tabăra a fost botezată din anul 2011 după numele artistului plastic Irsai Zsolt, fost conducător al taberei în mai multe ediţii. „La această ediţie a taberei au participat elevi din clasele X şi XI de la licee de artă din Târgu-Mureş, Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, care au fost selectaţi în funcţie de rezultatele avute la învăţătură. Timp de o săptămână, participanţii au avut de finalizat cel puţin o lucrare, în tehnica preferată, elevii selecţionaţi fiind din domenii diverse, cum ar fi arhitectură, ceramică şi altele. Costurile pentru cazare şi masă au fost suportate de către organizatori”, a declarat Csizmadia Imola, conducătoarea taberei şi doctorand în cadrul UAT.

Vizite la ateliere

Programul taberei a fost întregit de vizite la atelierele unor artişti consacraţi, unde elevii au avut posibilitatea de a primi informaţii preţioase despre creaţia artistică. De asemenea, nu a fost neglijată partea de instruire, asigurată de traineri invitaţi. „Vizitele la ateliere au fost foarte apreciate de către elevi. Am vizitat atelierul sculptorului Bocskai Vincze şi pictorilor Kuti Denes şi Kuti Botond, iar la capitolul invitaţi speciali îi amintesc pe Veress Elza-Emoke, cercetător, care a susţinut un workshop foarte interesant cu tema „Caricatura editorială între genurile jurnalistice şi grafice” şi Kozma Rozalia, artist textil cu numeroase medalii câştigate la expoziţii şi concursuri de gen. A fost o tabără foarte reuşită, motiv pentru care mulţumesc tuturor celor care au contribuit la succesul ei”, a menţionat Csizmadia Imola.

2

3

4

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE