Home / Sport / City’us a început pregătirile pentru un sezon dificil

City’us a început pregătirile pentru un sezon dificil

Distribuie

Campioana României la futsal City’us Târgu-Mureș s-a reunit luni și a efectuat marți după-amiază primul antrenament după vacanța de vară. Sub comanda antrenorilor Lucian Nicușan, Cosmin Gherman și Raul Ungur au fost prezenți 13 jucători: Miguel Molina, Mihai Tătar- portari, Bogdan Covaci, Vlad Țipău, Cesar Ribeiro, Mario Duque, Cristian Cardenas, Küsmödi Tamás, Andrei Boroș, Csala Zsolt, Alex Pop, Tamás Robert și Dobai András.
Cu oferte de la alte echipe, Mimi Stoica a rămas totuși la echipa campioană, ca și Vasile Moldovan, dar aceștia au fost învoiți, urmând să intre în zilele următoare în programul de pregătire al echipei. De asemenea, doi dintre vechii componeți, Csoma Alpár și Răzvan Cătinean își continuă recuperarea după operațiile suferite.
Lotul echipei mureșene a suferit câteva modificări și față de cei anunțați într-unul din numerele precedente ale cotidianului Zi de zi.
La capitolul sosiri, alături de Miguel Molina, portar, venit de la
Autobergamo Deva, au mai sosit Cristian Cardenas, de la Levante și Mihai Tătar, portar de la Concordia Chiajna.
Lista celor plecați a rămas neschimbată în ultimele zile: Aceștia sunt
Paulo Ferreira, plecat la Deva, Fabio Aguiar (contract expirat), Szöcs
László a revenit după împrumut la echipa din Odorheiu Secuiesc, Liviu Ruxandari la CSM Poli Iași, Emil Răducu a plecat în Malta, la St. Andrews, Paulinho, operat la genunchi, s-a întors în Brazilia, la fel ca și portarul Carlao.

Angrenați pe trei fronturi
Intenția conducerii tehnice este de a alcătui pentru acest sezon un lot în care experiența să fie combinată cu dorința de afirmare a tinerilor, aceștia având șansa de a evolua constant în prima ligă și de a crește în valoare. Este vorba de jucători precum Kuüsmödi, Boroș, Csala, Pop, Tamás, Dobai și Tătar, care au și selecții în lotul național de tineret. Aceștia vor trebui să facă față și disputelor cu cei mai buni jucători de futsal din România, dar și unui eventual debut în Liga Campionilor, unde mureșenii vor evolua în luna octombrie în Republica Cehă, la Chrudim, în grupele Main Round.
În vederea angrenării echipei pe trei fronturi, campionat, Cupa României, dar și în cupele europene, în funcție de bugetul pentru noul sezon, lotul ar mai putea suferi unele modificări în săptămânile care urmează. Formația se va pregăti în continuare la Târgu-Mureș, în Sala Sporturilor, dar înaintea startului în cele trei competiții, primul joc oficial va fi Supercupa României, programată la sfârșitul lunii august, unde se vor confrunta din nou cu Autobergamo Deva, câștigătoarea Cupei României. „Va fi și mai greu decât în ultimul an. Au plecat o serie de jucători, au venit alții, avem foarte mulți tineri în lot. Ne așteaptă o muncă grea, dar plăcută. Un antrenor se simte împlinit atunci când schemele exersate la antrenamente au efect în meciuri, iar tinerii capătă experiență. Va fi greu, pentru că adversarele din Deva și Timișoara s-au întărit considerabil, Odorheiul își reface echipa, iar formații precum cele din Galați, Sfântu Gheorghe, Iași sau Călărași pot pune oricând probleme. Dar, suntem echipa campioană și trebuie să ne respectăm blazonul. Avem 6 titluri câștigate în ultimele 7 sezoane, iar acest lucru ne obligă. Noi am obținut respectul tuturor prin evoluțiile noastre, prin ardoarea cu care am luptat în fiecare partidă. De aceea și în acest an, Târgu-Mureș-ul este prezent în lumea bună a fotbalului european, prin acestă echipă”, a spus antrenorul-jucător Cosmin Gherman. El este unul dintre cei mai titrați jucători ai României, ales în anii trecuți și într-o selecționată mondială și la nevoie nu ezită să intre în teren, suplinind chiar portarul (foto) când echipa are nevoie de superioritate sau să înscrie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.