Cum se fac transfuziile de sânge la Spitalul de Urgenţă Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 451 Vizualizări

Cum se fac transfuziile de sânge la Spitalul de Urgenţă

222Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că la nivelul blocurilor operatorii şi pe secţiile spitalului doar asistentele Unităţii de Transfuzii Sangvine (UTS) pot face transfuzii sangvine.
„La nivelul SCJU Târgu-Mureş există o unitate pentru transfuzia sangvină unde toate preparatele de sânge şi derivate de sânge sunt recepţionate de la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Mureş, după care la nivelul UTS se fac teste pentru a determina dacă preparatul de sânge este compatibil cu grupa sangvină a pacientului la care trebuie să se facă transfuzia. Abia după aceste teste asistentele din cadrul UTS realizează transfuziile de sânge pe secţiile spitalului, însă numai după efectuarea probei de compatibilitate. Nu ştiu cum funcţionează în alte părţi, la noi aşa de administrează, la noi doar UTS răspunde de transfuzii pe întreg spitalul. Există reguli foarte clare care trebui respectate”, a arătat Puiac.
Acesta a subliniat că de când lucrează în cadrul SCJU Târgu-Mureş, fiind medic anestezist, nu îşi aminteşte să fi avut loc vreun accident de genul celor de la Bucureşti, iar pacienţilor să le fie transfuzat sânge cu o altă grupă decât cea indicată.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!