Home / Slider / De la „băiat de cartier”, bodyguard la Tom Cruise și un animator de succes

De la „băiat de cartier”, bodyguard la Tom Cruise și un animator de succes

Distribuie

Un proprietar de club de fitness este privit deseori ca un om cu posibilități materiale și inițiativă. Majoritatea celor care frecventează aceste cluburi sunt considerați „șmecherași” în cazul băieților, sau în căutare, în cazul sexului frumos. Ce caută? Să dea jos câteva kilograme pe care le consideră în plus, sau să aibă un plus de sex appeal, adică secretul atracției, ceva care să-i facă pe bărbați să întoarcă privirea după ele. Indiferent de motive, mișcarea este benefică pentru sănătate. La ce ne referim acum iese din orice tipare. Vorbim despre un om care a pornit de jos, foarte de jos, și a ajuns să fie un exemplu pentru oricine îi calcă pragul clubului. Vorbim despre Augustin Moldovan, fondatorul și antrenorul clubului de culturism-fitness Retro Gym din Târgu-Mureș, care recent a fost numit de către Biroul Federal al Federației Române de Culturism și Fitness unul dintre antrenorii loturilor României. Fost campion al României, acesta a fost numit în această funcție în primul rând pentru rezultatele clubului târgumureșean pe care îl conduce, care a reprezentat cu cinste Târgu-Mureșul și România în competițiile interne sau internaționale.

1Nu este o mare problemă să fi al doilea, luptă să fii primul!

Gusti Moldovan nu este omul pe care și-l pot închipui mulți, așa cum spuneam în introducere. El a avut o copilărie departe de a celor care au trăit „în pluș”. Provine dintr-o familie simplă. A copilărit pe strada Târgului (cea care duce la Liceul „Bolyai” prin spatele Casei de Modă). Crescut într-o familie de credincioși, de mic copil a avut în sânge competiția, chiar cu așteptări divine. „Casa unde locuiam era aproape de liceu, în susul străzii. Eu mă așezam la colțul străzii și așteptam să vină o mașină. Cu fiecare mă luam la întrecere și îmi spuneam în sinea mea că dacă ajung mai repede la casa noastră Dumnezeu îmi va da mai mult noroc. Permanent făceam concurs cu mașinile. Apoi, la școală am participat la tot felul de probe de rezistență. Mi-a plăcut întotdeauna să iau primul loc, dar pe parcurs am învățat că nu-i nicio problemă dacă ești pe locul doi sau trei, dar trebuie să muncești să ajungi primul”, își amintește Gusti.

Rebel, descoperit de ochiul de expert al tatălui

Lui Gusi i-a plăcut dintotdeauna sportul, dar a mai fost o problemă în familie. Toți erau muzicanți, a cântat și el la chitară în formație cu fratele și sora, dar tata s-a făcut „vinovatul” pentru ce a devenit. El este ortoped, pasionat de culturism, dar la vremea lui nu existau posibilități pentru această disciplină. A văzut în fiul său, din punct de vedere genetic, ceva. L-a trimis la 14 ani la clubul Sănătatea. „Nu mi-a plăcut și am renunțat. Apoi am făcut trei ani lupte libere la Simon Laszlo până la 17 ani și am renunțat și acolo. Nu ieșeam din vorba lui, dar nici nu îndrăzneam nici să ripostez. Atunci el mi-a spus: ori mergi la antrenament, ori îți faci bagajele. Așa am ajuns înapoi la sală și am început să prind gustul. După câteva antrenamente am ajuns printre cei mai buni. Aveam însă doar 18 ani și nu eram pregătit pentru mari concursuri. Am luat un loc 7, după care am început să trag, să câștig competiții și am ajuns campion”, își amintește campionul. Marea cotitură a vieții sale a fost la doar 21 de ani. Gusti s-a căsătorit, erau practic doi copii și băiatul lui are acum vârsta de 18 ani. Condițiile l-au obligat practic să caute soluții pentru a-și întreține familia. La 26 de ani a ajuns să lucreze ca docher în Spania, pentru a-și întreține familia. Nu cunoștea limba, dar avea o ambiție greu de învins.

2Din docher, alături de staruri la Hollywood

Ajuns la o firmă de plasament, întrebat ce știe să facă, el a spus: „să mă bat”. „S-au uitat la mine și m-au plasat la un club. Am început să câștig mai bine și mi-am dus și familia, între timp aveam al doilea copil. Eram monitorizați și au remarcat felul în care rezolvam problemele. Fără violență, anihilam pur și simplu clienții tulburenți. Un impresar m-a remarcat și am ajuns șeful bodyguarzilor, după care am devenit gardă de corp la mai multe vedete. Printre cei mai cunoscuți la noi sunt Michael Douglas, Tom Cruise, Antonio Banderas, Claudia Schiffer. Perioadele în care eram cooptat pentru staruri erau cele de vacanță pentru ei, dar foarte prolifice”, dezvăluie Gusti (900 euro pe zi!!!).

Aceștia mergeau în Mallorca doar pentru câteva zile, dar în acele zile tariful pe zi depășea salariul unui inginer sau medic din România. „Ei veneau în perioadele de vacanță, scurte, dar cele mai bine plătite pentru noi. Cel mai mult timp mi l-am petrecut cu Tom Cruise, care venea mai des, a avut în acea perioadă și filmări acolo. Au fost cele mai marcante pentru mine. Este un om deosebit, se știa comporta cu oricine îl aborda, intra în conversații cu oameni simpli pe drum. Banderas e latin, îi place viața, deschis. Michael Douglas este stilat, dar oarecum superficial. Nu vreau să pevestesc cum au dus-o pe Claudia Schiffer la hotel după o recepție. Uneori am stat alături de ei 72 de ore, lucru foarte important pentru noi, să fi văzut alături de ei. Am cărat și ciment înainte de a ajunge acolo și știu cum se câștigă banii. Am renunțat după doi ani pentru că am avut alte aspirații în viață, să fiu pe picioarele mele”, mai spune Gusti.

4Home, sweet home

Cu suficienți bani strânși în cei opt ani în Spania, ultimii doi în preajma starurilor, în anul 2008 Gusti a revenit în România cu „virusul” disciplinei care l-a lansat. După ce a început construcția casei și era bișnuit cu traiul decent, a ajuns oarecum la bugetul de austeritate. A căutat cea mai ieftină sală din oraș pentru a putea demara în ceea ce știa el mai bine. Acest lucru s-a petrecut în 2010. Cu multă muncă și perseverență, și-a reluat și antrenamentele. „Targetul nu era să redevin campion, ci să urmăresc categoria la care pot să fac față. Am reușit acest lucru, după care m-am concentrat pe cei care vor să facă mișcare. Nu sunt omul care să mă uit după câștig, am trecut și prin perioade foarte grele, cunosc și înțeleg posibilitățile de la noi. La început abia am avut pe cineva la sală și m-am gândit cum să fac să pun pe picioare afacerea. Totul vine din tine, nu-mi place să copiez nimic. Știu fiecare mușchi cum reacționează, cine face față la o schimbare de ritm. În cinci luni am ajuns la 80 de clienți. Tot ceea ce fac se bazează pe experiență și clienții vin. Nu poți fi antrenor din auzite, nu ești magician, trebuie să simți, să vezi fiecare mușchi când lucrează și cum reacționează persoana. Doar un ochi format poate observa aceste amănunte. Unele persoane vin pentru mișcare, eu îi depistez pe cei cu potențial pentru sportul de performanță”, ne mai dezvăluie antrenorul.

5Cel mai important lucru poate este acela că pe lângă că sala unde își desfășoară activitatea clubul este deseori neîncăpătoare, Gusti mai scoate pe bandă și campioni sau campioane la diverse categorii de culturism sau fitness. Urmează pentru el o misiune dificilă pe plan național, în funcția de antrenor al lotulurilor de culturism-fitness. În plus, el este inițiatorului Fitness Marathonului, care începe să prindă în mai multe țări din Europa, sub BRAND-ul lui Gusti Moldovan.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.