ASA-Poli Iași, primul meci acasă al sezonului FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 316 Vizualizări

ASA-Poli Iași, primul meci acasă al sezonului

În etapa a III-a a noii ediții din Liga I de fotbal, ASA Târgu-Mureș întâlnește vineri, 5 august, ora 21.00, pe stadionul Trans Sil, formația CSM Politehnica Iași, club care a revenit la vechea denumire a echipei fanion din „capitala Moldovei”. Este primul joc pe teren propriu pentru echipa lui Dario Bonetti, care a început sezonul cu o penalizare de 6 puncte și două înfrângeri cu 2-1, în deplasările de la Gaz Metan Mediaș și CS U Craiova. Dacă în meciul cu echipa medieșeană mureșenii au dat o replică mai bună și au cedat oarecum nemeritat, în Bănie ASA a avut o evoluție modestă, în care doar Zicu a trimis de două ori mingea spre poarta adversă, la a doua tentativă mingea fiind deviată în propria poartă de un apărător al gazdelor. De cealaltă parte, formația ieșeană a stat în prima etapă, deoarece partida pe care trebuia s-o susțină în deplasare cu Steaua a fost amânată pentru sfârșitul acestei luni, după care s-a impus în a doua rundă pe teren propriu în fața aceleiași Gaz Metan Mediaș cu 3-1.

Duelurile continuă de pe poziții diferite

De la revenirea în 2014 a echipei mureșene în Liga I, cele două formații au avut permanent „ceva de împărțit” spre finalul edițiilor, chiar dacă nu de fiecare dată în mod direct. După o primă confruntare între noile echipe ale celor două oraşe reşedinţă de judeţ, în vara anului 2014, în nou înfiinţata Cupa Ligii, încheiată la Târgu-Mureș 2-0 pentru ieșeni, acestea s-au mai întâlnit de patru ori în ultimele două sezoane. Meciul din Cupa Ligii a fost însă unul „de decor”, deoarece prima garnitură a ASA era pe drumul spre casă după cantonamentul din Anglia şi lotul condus de secundul Claudiu Şomfălean a fost format doar din jucătorii care nu au ajuns să facă deplasarea cu prima echipă, sau juniorii clubului.

Finalurile celor două campionate care au urmat au avut miză mare și o coincidență: ieșenii au întâlnit de fiecare dată în ultima rundă Steaua. În prima ediție moldovenii au rezistat în fața bucureștenilor pe teren propriu, scoțând o remiză de care ASA putea profita și să devină campioană. Au cedat însă în fața retrogradatei Oțelul Galați și au rămas pe locul secund. Întâlnirile directe s-au încheiat cu o remiză la Iași în care mureșenii pot regreta cedarea a 2 puncte, după ce au marcat prin Hora la final în proprie poartă golul de 2-2. Returul a revenit cu 1-0 mureșenilor. În ediția recent încheiată rolurile s-au schimbat. Ieșenii au evoluat pe terenul Stelei și aveau nevoie de victorie pentru calificarea în play-off. A fost din nou remiză, ASA a câștigat cu Botoșaniul acasă și au scăpat de emoții. Astfel, linia de play-off/play-out le-a despărțit, dar în play-out ieșenii au încheiat pe prima poziție și participă în Europa League, deoarece mureșenii nu au „drepturi în Europa”. Așadar, în prima ediție cu play-off și play-out nu s-au mai întâlnit, dar cea care a ratat „elita” a ieșit mai bine. În sezonul regulat ASA a câștigat în tur cu 1-0 în Copou și a remizat 1-1 pe teren propriu. Mureșenii sunt deci neînvinși în campionat, cu 2 victorii și 2 rezultate de egalitate.

Acum însă duelul dintre antrenorii italieni Nicolo Napoli și Dario Bonetti pare oarecum dezechilibrat în favoarea oaspeților, dar roș-albaștri au nevoie de primele puncte în tentativa de a recupera handicapul penalizării.

1_cordos„Trebuie să credem în șansa noastră”

Înaintea partidei, la sediul clubului de la stadionul Trans Sil a fost organizată o conferință de presă. Din lotul ASA a fost prezent fundașul central Andrei Cordoș. Acesta a mai făcut parte din lotul mureșenilor în anul 2010, când FC Municipal la acea oră promova după 18 ani în care Târgu-Mureșul a fost absent din peisajul de prim plan al fotbalului românesc. Deși clubul se află într-o situație foarte delicată din punct de vedere financiar, Cordoș a venit să contribuie la redresarea echipei, cu speranța că toți cei implicați vor pune umărul. „Situația este una foarte dificilă, dar am convingerea că putem să ne redresăm. În jurul câtorva jucători experimentați care au rămas tocmai pentru că au dat dovadă de mult caracter, cum sunt Stăncioiu, Gabi Mureșan sau Marius Constantin, alături de care a revenit și Zicu, sperăm ca tinerii care vor avea șansa să evolueze în Liga I să crească alături de aceștia. Personal, am avut o perioadă mai grea și m-am decis să revin la Târgu-Mureș, să ajut și eu cât pot la redresarea echipei care mi-a întins de fiecare dată o mână de ajutor la nevoie. Va fi un meci greu cu Iașiul, dar și cele care urmează, însă trebuie să credem în șansa nosatră și să dovedim celor care ne consideră victime sigure că nu ne dăm la o parte și vom lupta pentru fiecare punct, în fiecare meci”, a spus fundașul mureșenilor.

Știrile despre echipă, din alte surse !!!

La întâlnirea organizată de către conducerea clubului trebuia să fie prezenți și antrenorul Dario Bonetti, alături de directorul sportiv Daniel Stanciu. În ajunul partidei de vineri seara, tehnicianul avea la ora stabilită pentru conferința de presă antrenament cu rezervele care nu au fost cooptate în lot. Acesta are într-adevăr o misiune dificilă până la eventualele noi transferuri, greu de realizat în condițiile actuale. Daniel Stanciu a fost preznt la stadion, dar nu a fost dispus să stea de vorbă cu reprezentanții presei mureșene. Are la rândul său o misiune dificilă, dar suporterii roș-albaștrilor pot urmări în schimb declarațiile acestuia despre echipă, campionatul României, sau altele, doar pe posturile de televiziune, nu de la cei din preajma echipei. În momentul de față nu este cunoscută decât parțial componența lotului și perspectivele de a alcătui unul competitiv, dar rezulatatele sunt cele cunoscute.

Programul etapei a III-a

Vineri, 5 august                                                ora 
FC Voluntari               – FC Botoșani                   18.30
ASA Târgu Mureș      – CSM Poli Iași       21.00

Sâmbătă, 6 august

Astra Giurgiu              – CS U Craiova                18.30

Steaua București         – Concordia Chiajna     21.00

Duminică, 7 august

Gaz Metan Mediaș      – Viitorul Constanța      18.30
Poli Timișoara            – Pandurii Târgu Jiu      21.00
Luni, 8 august

CFR Cluj                     – Dinamo București         21.00

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE